NANTI DULU! BACA NI SEBELUM MERANCANG PERCUTIAN KE JEPUN

3.5.16 Suria Lekatlekit 3 Comments

NANTI DULU! BACA NI SEBELUM MERANCANG PERCUTIAN KE JEPUN. Jepun salah satu negara maju yang terkenal dengan kesopanan rakyatnya & antara 10 negara paling bersih di dunia. Orang jepun kalau datang Malaysia memang macam kena kejutan budaya jugak la nak2 lagi kalau masuk tandas awam kat Malaysia boleh jadi mimpi ngeri. Sebab Malaysia antara negara yang mempunyai tandas awam yang paling mengerikan bab kebersihan. Tapi kalau kita ke jepun mungkin kita rasa kalau tak ada tempat penginapan dalam tandas pun boleh bermalam.haahaha.Bersih sampai rasa boleh tidur tanpa was was. hehehe

Okayama Castle

Jepun bukan sahaja bersih malah tempat tempat dia pun cantik nak nak lagi kalau korang pergi ke jepun pada bulan November. Kenapa November. Bulan2 lain Jepun tak cantik ke? Bukan tak cantik tapi kalau korang ke Jepun pada bulan November korang boleh menikmati Musim luruh di mana pada musim tersebut ramai pelancong dari dalam & luar negara akan melancong ke jepun terutamanya di kawasan sekitar Kyoto, Osaka, Nara dan banyak lagi sebab time tu korang boleh menikmati permandangan dedaun yang berwarna-warni. Bukan selalu ada daun berwarna warni ni. Musim luruh je tau! Pada musim luruh je boleh tengok daun yang berwarna merah, kuning, perang yang cantik sangat. Kalau nak bergambar dengan permandangan musim luruh memang cantik. Selain musim luruh ni cuaca dia sedang sedang la. takde la sejuk sangat atau panas sangat kan. So memudahkan perjalanan percutian anda semasa di jepun. Nak buat outdoor aktiviti pun takde la terganggu sangat.

Kurashiki Okayama

Sekiranya anda ada perancangan nak cuti ke Jepun pada bulan November.. Sesungguhnya anda orang yang bertuah kalau anda baca entri ni sebelum book dengan mana2 travel agent yang mungkin mengenakan bayaran yang agak mahal. Sebabnya kat sini aku nak kenalkan pada korang dengan Japan Budget Trip (JBT). Kalau dah namanya budget ni.. Insya Allah memang murah la. Tapi pakej yang di tawarkan tetap menarik ok walau murah.

Korakuen Okayama
Okayama Castle Park
Kiyomizudera Kyoto
Kiyomizudera Kyoto
Kiyomizudera Kyoto
Higashiyama Kyoto


Japan Budget Trip menyediakan dan meyelaras percutian idaman anda ke Negara Matahari Terbit dengan harga yang sangat murah dan berpatutan. Untuk bulan November JBT ada menawarkan pakej JBT Kansai Autmn Trip untuk bulan November 2016. Pakej 6 hari 5 malam dari serendah RM1,690. Ni kategori pakej mampu milik yang boleh korang ambil. Bukan senang beb 6 hari kat Jepun dapat harga RM1,690. Pakej yang di tawarkan adalah seperti berikut

Pakej A1 (21 – 26 Nov. 2016)
Harga : RM1,690 seorang
Bilik tidur tanpa bilik air (Hostel, Kapsul dan setaraf)
Bilik mandi di luar bilik tidur (shared bathroom)
Tuala mandi tidak disediakan

Pakej A2 (21 – 26 Nov. 2016)
Harga : RM2,290 seorang
Diskaun RM200 utk kanak2 berumur 7 hingga 11 tahun
Bilik tidur dengan bilik air (Hotel)
Bilik mandi didalam bilik tidur (private bathroom)
Tuala mandi disediakan

Harga Termasuk :
Penginapan
Pengangkutan (Shinkansen, keretapi, bas dll)
Insuran perjalanan
Jurupandu

Harga TIDAK Termasuk :

Tiket penerbangan pergi-balik ke Jepun
Makan dan minum
Caj entri ke mana2 tempat lawatan (jika ada)

Untuk lebih info korang boleh baca kat sini >> JBT Kansai Autmn Trip : November 2016 6D5N (dari RM1,690)

Jadi pada anda yang ada planning nak ke Jepun tu jangan lupa intai2 pakej yang di tawarkan Japan Budget Trip ni. Sebarang pertanyaan boleh hubungi :

Whatsapp/sms : 013-3417178 / 0137287178
Emel : admin@japanbudgettrip.com
Facebook :
https://www.facebook.com/japanbudgettrip
Instagram : https://instagram.com/japanbudgettrip
Blog : www.ayaharif.com

3 comments:

  1. Menarik. Teringin sangat nak ke Jepun. Cuma flight ticket pegi balik yang tak tahan tu.

    ReplyDelete
  2. harap dapat sampai jepun jugak nanti one day .

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!