PANAS! VIRAL GADIS GEMPAL KUTUK PRODUK PELANSING BADAN ORANG MELAYU

4.5.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

PANAS! VIRAL GADIS GEMPAL KUTUK PRODUK PELANSING BADAN ORANG MELAYU. Tengah dok jadi viral seorang gadis comel berbadan besar yang memuat naik satu video yang katanya dia tak puas hati dengan satu produk slimming melayu ni. Siap buat laporan polis. Mungkin sebab dia rasa tertipu dengan produk tu. Ok la.. tu hak dia. Kalau dia rasa tertipu dia berhak buat laporan polis & biar polis je siasat samada berasas atau tak tuduhan yang dia buat tu.


Yang tu aku tak salahkan dia. Tapi bila tengok video tu sampai habis. Dengar setiap bait kata kata dia yang dok kondem produk melayu rasa nak tergelak pulak. Dia kata sebelum ni dia tak pernah cuba produk melayu. Tapi bila dia cuba satu produk melayu ni dia rasa tertipu. Normally katanya krim pelansing ni panas bagi tujuan membakar lemak tapi krim yang dia beli katanya tak panas langsung. Bila dia tanya pada pengedar tu, pengedar tu kata memang krim tu tak panas so dia mempertikai kalau tak panas macam mana nak bakar lemak kat badan dia. Yang tu takpe memang hak dia untuk bertanya & yang menjual mesti ada penjelasan macam mana krim tu berfungsi untuk membakar lemak berlebihan pada pengguna. Memang hak dia untuk bertanya & mendapat kepastian. So yang jual produk kena tahu.. Tak tahu jangan jual produk.

Antara komen yang di terima kat post Video dia di FB. Rata2 memang kritikan. Tak nampak pun yang menyokong.

Tapi bila dia judge semua produk melayu memang tak bagus tu.. Aku tertanya tanya jugak. Selama ni dia dah try ke produk bukan melayu? Kalau dah berkesan ke? Aku tengok dalam video still gemuk je..  Tak tau la mungkin sebelum ni dia lagi gemuk & lepas guna produk bukan melayu tu badan dia kecik sikit macam size dalam video tu walaupun masih kategori gemuk. Kalau produk yang bukan melayu tu berkesan untuk dia kenapa tak teruskan? Kenapa masih gemuk? Ke dia baru try satu produk slimming dah blame produk melayu tak bagus bagai. Padahal tak pernah try pun apa apa produk slimming tak kira produk melayu atau bukan melayu? Ke macam tu??

aku pun join sekali jugak. hahaha

Katanya mampu nak pergi slimming center yang harga 10K bagai cuma saja nak try produk melayu yang murah2 ni.. Cakap boleh tahan berlagak jugak. Walaupun mampu still kau tak pergi. Kalau nak kata kau tak kisah badan gempal.. Bila kau cuba produk slimming tu nampak la kau sebenarnya teringin jugak nak kurus. Orang cakap besar ni kadang2 yang besar cuma cakap je. Tapi dia ni bukan badan je besar, cakap pun besar. Ada dua besar dia kat situ.

Pada adik itu yang akak syak orang melayu jugak ni.. Biasa la produk ni bukan berkesan untuk semua orang. Penerimaan setiap produk pada badan seseorang kadang2 tak sama. Produk yang adik beli tu akak sendiri pun tak pernah try sebab akak tak memerlukan slimming produk buat masa ni. Memang ada produk kurang berkesan secara drastik. Perlu consistent guna di susuli dengan jaga pemakanan & kena rajin bersenam. Kalau rasa bersenam tu macam tak best sangat meh try cara ni pulak >> 8 Perkara Yang Menyihatkan & Boleh Langsingkan Badan yang anda boleh buat dengan pasangan. Dah try buat ke dengan pasangan anda? << Kalau hanya boleh kurus dengan produk tu hati hati la yer.. kadang2 ia racun yang bukan je boleh buat adik langsing malah boleh buat adik macam tengkorak hidup seterusnya berhijrah ke alam barzah. Tak salah adik nak nyatakan perasaan tak puas hati tu cuma nyatakan secara bijak. Kalau luahkan perasaan secara kurang bijak tak pasal pasal dapat malu balik.

Moral of the story... hati hati la wei. Zaman viral ni sesapa je boleh di aibkan nak2 lagi golongan yang jenis nak buat apa tak fikir guna otak tapi guna kepala lutut.

1 comment:

  1. Dia kena minta krim ajaib kurus Doraemon tu... Adehh.. Saja je pmpuan ni nak publisiti.. Nk kurang kan pahala org lain..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!