PENGGEMAR WESTERN FOOD WAJIB TAHU TENTANG RESTORAN FLAMING GRILL

16.5.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

PENGGEMAR WESTERN FOOD WAJIB TAHU TENTANG RESTORAN FLAMING GRILL. Ramai orang Malaysia menggemari makanan barat maka restoran makanan barat ni sekarang bersepah kat seratan daerah & negeri. Kalau KL selangor ni tak payah cakap la.. Tak terkira dengan jari. Cuma antara yang banyak banyak tu kita tak tahu la yang mana betul2 sedap dengan rasa western atau yang rasa acah acah western je.


Kita nak makan masakan barat ni bukan boleh main semborono je makan. Kena pastikan ia halal. halal bukan sekadar no pork je tau. Penggunaan bahan bahan lain jugak kita perlu tahu halal & haram. Kebanyakkan restoran non muslim walau dia mention no pork (tiada babi) tapi bahan bahan dia memasak tu kadang2 ada guna alkohol. Almaklum nama pun western food kan. Kalau yang versi non muslim mungkin ada guna bahan bahan yang tak boleh di makan oleh umat Islam.Jadi lebih selamat kita makan kat restoran yang di miliki 100% oleh orang melayu Islam.


Kalau korang penggemar Western Food ni ada satu restoran yang di beri nama Flaming Grill,  berlokasi di seremban 2. Pemilik restoran ni jugak orang melayu. Antara Menu Utama kat situ adalah Flaming Grill Rice, Grilled Chicken, Grilled Lamb, Grilled Lamb Leg, Grilled Beef, Grilled Salmon, Chicken Chop, Fish & Chip dan lain-lain lagi hidangan sampingan yang mampu membuka selera pelanggan yang berkunjung kat situ. Ni kalau kaki makan memang memboroi tahap oberoi jugak la. Mana taknya menu menu kat situ memang mampu memusnahkan niat orang nak berdiet hahaha.

Sebagai pembukaan meh tengok cheesy wedges dia dulu. Sabar.. Jangan telan air liur lagi. Ada lagi gambar menu2 yang bakal menggugat diet anda hahaha.

Harga makanan kat situ jugak berpatutan & makanan dia juga berkualiti. Sebab tu salah satu tarikkan utama restoran Flaming Grill ni. Korang jugak boleh dapat diskaun bila makan kat situ dengan syarat kena ambil Voucher Diskaun kat sini >> Voucher Discount RM3 << Voucher diskaun tu untuk setiap set yang di order. Yang bestnya restoran ni boleh kata setiap bulan ada promosi. Mengalahkan shopping Mall pulak dia punya promosi. Promosi terkini korang boleh tengok kat  SINI

Kalau korang penggemar mushroom soup mesti cuba mushroom soup. Katanya lebih sedap dari yang di jual kat restoran fastfood yang terkenal tu. tengok gambar pun dah ada ciri2 sedap yang di pamirkan.

Menu Yang menjadi signature kat Flaming Grill ni adalah Flaming Grill Rice. Kalau korang singgah kat Restoran Flaming Grill mesti cuba menu ni. Katanya Butter Rice dalam hidangan Falming Grill Rice ni sangat special. Special macam mana kena makan dulu baru boleh tau. Rasanya mungkin tiada kata kata dapat mengambarkan. hehehe

Flaming Grill Rice. Ok sila telan air liur laju2 supaya nak menitik atas lantai. hahaha

Status kehalalannya tak perlu di ragui. Semua makanan & bahan yang di gunakan halal halal belaka, Insya Allah. Antara reviews yang di kongsi pelanggan setelah berkunjung & merasa menu2 kat Restoran Flaming Grill..

Merecik katanya. Ni merecik jugak air liur orang baca review & tengok menu dia makan.



Antara review dari pelanggan yang pernah berkunjung selebihnya korang boleh baca sendiri kat http://www.facebook.com/FGMalaysia

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :

Call/whatsapp for Reservation : 0127077680
Masa: 5.00PM-11.00PM
Cuti:Isnin
Alamat: No 40,Jalan S2 F1,Garden Homes,70300 seremban 2,Negeri Sembilan.
GPS: 2.684488,101.907929
Facebook: http://www.facebook.com/FGMalaysia (Flaming Grill Malaysia)
Instagram: http://www.instagram.com/FlamingGrillMalaysia (Flaming Grill Malaysia)

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!