SNAKE BRAND COOLING POWDER PALING MUJARAB UNTUK GATAL & ALERGIK

9.5.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

SNAKE BRAND COOLING POWDER PALING MUJARAB UNTUK GATAL & ALERGIK.  Masalah alergik & gatal pada tangan bermula masa aku pregnant. Aku ingat benda tu sebab alahan kot.. Almaklum hormon orang mengandung ni kan berubah tapi berlarutan sampai anak aku dah dekat 5 tahun ni. Makin menjadi jadi bila musim panas. Almaklum la el nino. Bila panas kulit berpeluh. Bila pakai baju lengan panjang ni semakin menjadi jadi gatalnya. Malam paling terasa miang gatal2 tu. Dah try makan ubat. Habis sepapan pun still gatal2 tu tak hilang.

Snake brand cooling powder. Buruk dah sikit tin dia almaklum dah lama beli

Mengaru sampai berparut la tangan aku. Dah macam tatoo laki aku cakap. Aku redha je la kena kutuk macam tu sebab memang kalau laki sendiri kutuk aku dah tak ada perasaan sangat nak touching. Kami laki bini kutuk mengutuk tu macam satu hiburan je dalam rumah ni. Tapi bab gatal tu paling buat hati aku tak tenang. Kebetulan kat rumah aku memang ada bedak snake brand ni laki aku beli. Sebab bedak ni dia ada macam mint sikit pakai jadi aku belasah je la sapu kat tangan aku. Tiap2 hari selepas mandi & sebelum tidur mesti aku sapu bedak snake brand ni. Nak keluar pun sebelum pakai baju aku sapu dulu. Sebab kalau berpeluh nanti kurang la rasa gatal. Bedak ni kalau kena air atau peluh dia rasa sejuk & berangin.

Aku istiqomah jugak sapu bedak ni lebih kurang sebulan. Dengan izin Allah masalah  gatal aku memang 90% hilang. Kalau tak sapu bedak pun malam2 aku boleh tidur lena tanpa mengaru. Jadi parut bekas garu pun tak bertambah. Jadi makin berkurang lepas aku pakai body syampoo botaneco garden. Sebab formula trio oil dalam tu membantu melembabkan & mencerahkan kulit aku maka bila kulit tak kering semakin kurang gatal & bila kulit semakin cerah parut bekas garu pun semakin hilang. Sekarang aku rasa bebas dari sebarang kegatalan. Makan apa je pun tak ada dah gatal2. So, alergik pun aku rasa dah tak ada.

Ni la Body syampoo aku guna sekarang. Botaneco garden

Memang tak sangka.. bedak yang harga RM4.50 setin ni penyelesaian masalah gatal & alergik aku. Dah tu bedak ni memang old school punya. Kedai gunting rambut india memang suka guna bedak2 macam ni untuk hilangkan rasa gatal. Jadi sesiapa yang ada masalah alergik pada kulit atau gatal2 boleh try bedak snake brand ni. Rasanya kat mydin mall ada jual. Ni aku beli kat 99 speedmart je.

Bila dah tak ada masalah alergik ni baru la enjoy nak makan apapun. Boleh la try 15 menu orang melaka ni tanpa was was lagi >> 15 Menu Orang Melaka Ni katanya Korang Kena Try Juga Sebelum Mati << Rugi giler tak try kan. Alang2 dah tak payah pantang makan lagi.. Kita melantak sampai kenyang. hehehe

Apapun setiap orang penerimaan sesuatu produk mungkin berbeza. Kalau rasa sekali sapu macam ada effect yang tak elok better jangan guna. Macam aku setakat ni guna bedak snake brand ni takde kesan buruk kat kulit aku jadi aku tak tau la penerimaan kulit orang lain macam mana kan? Try dulu la.. kalau ok teruskan. tak ok stop je.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!