AWAS! AYAT PICKUPLINES LELAKI BAGAI MINYAK PENGASIH

20.6.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

AWAS! AYAT PICKUPLINES LELAKI BAGAI MINYAK PENGASIH. Trend pickup line sekarang memang macam2 la ayat manis para lelaki cuba untuk menambat hati wanita. Bagi mak2 budak macam aku ni dah tak ada sapa nak mengayat guna ayat pickup line. Aku pun memang tak pernah mengedik macam orang bujang sejak kawen. Kalau nak kemana mana wajib ada laki & anak bersama. So, tak ada yang berani nak pickup line dengan aku & Insya Allah terhindar la dari fitnah sebab sentiasa berada dengan anak & suami.


Jadi seorang perempuan ni memang terdedah dengan fitnah. Kadang2 tengok ada spesis2 mak budak berstatus bini orang ni bukan main mengedik lagi kalau ada lelaki lain dok buat pickup lines mengayat depa. Bila cakap bini & mak orang depa tak caya katanya muka nampak muda. Dia pun apa lagi tersengih sampai ke telinga la.. Sebab pujian macam tu so dia pun ambil masa melayan jantan yang memang terkenal dengan mulut manis. Even kau muka makcik pun kalau dia rasa saja nak test kau dia boleh cakap muka kau muka hadik hadik sekolah rendah. lelaki beb... tetap la lelaki. So tak payah perasan sangat dengan pujian lelaki yang cuba mengorat anda tu. Tak pasal pasal benda tu jadi fitnah yang mampu mengoncang rumahtangga kau.

Bila dah masuk bulan puasa ni.. Dah pickup lines bertemakan ramadan pulak. Tapi ada antara pickup line yang memang agak failed la. Tak tau la kalau ada jugak perempuan boleh rasa sweet dengan pickuplines macam ni.. Kalau aku sekadar berlalu dengan muka tak ada perasaan la kalau ada jantan yang cuba nak test aku dengan pickuplines macam ni >> 11 Pickupline Ramadan Yang Paling Gagal << Tak tau la kalau orang lain rasa mencuit hati dengan pickuplines macam ni. Almaklum la hati aku hati komik Ujang, gila2, Majalah Apo sikit. So, pickuplines ni tak berapa layan. hahaha

Jadi yang bernama wanita terutama isteri orang tu berhati hati.. Pickuplines ni kadang2 macam minyak pengasih zaman moden yang boleh anda terpegun seketika dengan ayat pickuplines dia yang sweet like kencing manis tu. Belajar untuk jangan terpedaya dengan puji pujian lelaki yang korang nampak ada macam nak mengayat. Kadang2 lelaki ni mengayat bukan sebab dia suka kat korang tapi dia suka apa yang korang ada jer.

Moral of the story.. pendek kata kalau dah tahu diri tu bini orang tak payah nak melayan sangat la lelaki lain even sekadar berkenalan sebagai kenalan biasa tanpa sebab. Ingat perempuan sentiasa terdedah dengan fitnah. Fitnah mampi membunuh banyak hati & juga nyawa. Jadi berwaspada selalu.

1 comment:

  1. betul2.. setuju..sy suami org pun tak brani nk guna ayat pickup lines haha

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!