BUAT PEMINAT BOLA SEPAK INILAH JADUAL WAKTU TIDUR UNTUK EURO 2016

23.6.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

BUAT PEMINAT BOLA SEPAK INILAH JADUAL WAKTU TIDUR UNTUK EURO 2016. Aku bukan peminat bola sepak pun jadi aku tak heran sangat la pasal games bola sepak yang di tayangkan kat TV tetengah malam buta. Laki aku pun tak minat.. so kami2 sama2 tak pernah ambil pot pasal perlawanan bola. Tapi dulu masa kat kampung abang aku (actually abang sepupu sebelah ayah sebab memang dah rapat macam keluarga kandung sendiri memang fungsi dia macam abang kandung, nak2 lagi lepas ayah meninggal ) dulu start euro ni mesti la mula tukar timing tidur. Siang membuta tak ingat.. Time dia tak kerja la. Malam berjaga sampai ke subuh katanya. Tu zaman dia muda remaja sekarang dah jadi ustaz. Mengajar kuliah2 agama kat masjid2 yang jemput dia. Siapa sangka dulu masa muda hu ha hu ha jugak abang aku ni.. Bila semakin meningkat umur Allah bagi hidayah sekarang kerja dia kategori berdakwah jugak la.


Tu kisah abang aku.. Aku rasa ramai pun akan buat perangai macam abang aku dulu menjelang EURO 2016 ni. Peminat suka bola sepak ni dia sanggup apa saja tau.. Aku sendiri tak tau macam mana depa sanggup berkorban masa tidur demi sebuah permainan yang berebut sebiji bola tu hikhikhihik.. Kalau dah minat katanya dia je tahu kat mana keseronokkan. Bagi aku yang tak berapa minat ni confirm la rasa macam.. hurmm... apa sangat yang best tengok orang main bola, ye dak. Apapun tu semua citarasa masing masing.

Walaupun aku tak minat bola sepak.. Tapi aku ikuti jugak perkembangan sukan bola sepak. Nak2 lagi kalau ada isu2 kontroversi. Almaklum la.. aku suka membaca isu2 semasa. Kalau jadi kontroversi tu dah masuk kategori isu semasa jugak bukan isu sukan lagi. Disebabkan sekarang orang mula rasa seram sejuk tanda2 nak kena demam bola atas keprihatinan aku kepada peminat EURO 2016 ni kat sini aku nak bagi korang jadual perlawanan & jadual tidur yang sesuai supaya korang tak terlepas perlawanan bola sepak. Kalau korang nak ambil jadual tu boleh ambil kat sini >>Jadual Tidur Untuk Peminat Tegar EURO 2016 << Lepas ni korang boleh setting time tidur yang betul supaya rutin harian korang tak terjejas & korang boleh enjoy tengok perlawanan bola.

Moral of the story.. tak salah korang nak tengok perlawanan bola sepak tapi jangan sampai menjejaskan rutin harian & reputasi kerja anda. Yang penting jangan sampai menyusahkan orang lain.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!