BUFFET YANG MENYEDIAKAN 400 MENU SELURUH ASIA YANG MESTI ANDA CUBA

8.6.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

BUFFET YANG MENYEDIAKAN 400 MENU SELURUH ASIA YANG MESTI ANDA CUBA. Dah masuk hari ketiga umat islam menunaikan ibadah puasa. Setakat ni tak nampak lagi yang kena bawa bersiar siar naik van jenazah. Mungkin hari ketiga puasa ni tak ramai di serang gastrik lagi kot. Tunggu la minggu kedua nanti.. Tengok sapa menang tiket perjalanan naik van jenazah pusing2 bandar. Hope tahun ni tak ada la kan.


Bila masuk bulan puasa orang akan mula mencari tempat tempat makan berkonsepkan buffet untuk berbuka puasa. Almaklum la nak makan puas puas katanya. Baru kena puasa beberapa jam dia punya lapar macam kena puasa setahun tu. Walaupun korang ambil buffet ni jangan membazir. Ambil makanan mengikut keperluan jangan berlebihan sampai tak habis makan. Membazir tu amalan syaiton.. jangan syaiton kena ikat korang pulak mensyaitonkan diri di bulan ramadan yang mulia ni.

Bagi yang tercari cari buffet ramadan.. Maybe nak bawa family ke, bawa staff atau bawa kengkawan pergi berbuka puasa meh sini aku nak suggest tempat yang menyediakan 400 menu dari seluruh Asia. Takut korang pulak tak tau nak makan apa nanti. Dari makanan berat, dessert & makanan untuk orang berdiet pun ada. Jadi yang mana nak pakai kebaya masa raya nanti jangan takut nak makan kat situ. Walaupun ada 400 menu untuk menternak lemak masih ada menu sihat yang bernutrisi.

Kalau penggemar sambal mesti tak tahan air liur nak tunggu masa berbuka sebab ada 25 jenis sambal & ulam ulaman yang boleh anda cuba. Bukan tu je segala gulai kawah ikan, ketam & banyak lagi semua ada. 400 menu kot. Tak ter list aku dalam entri ni. Jangan risau takut bercium bontot sebab ramai orang sebab ruang dia sangat besar & selesa untuk semua pelanggan. Nak bawa satu pejabat pun boleh apatah lagi setakat 1 family besar katanya.

Nak tahu kat mana korang boleh dapat buffet yang menyediakan 400 menu ni meh tengok kat sini >>  Buffet Dengan 400 Menu Ni Bakal Buat Korang Menyesal Kalau Tak Cuba << Jadi jangan lepaskan peluang untuk berbuka puasa di buffet ni. Sekali sekala berbuka puasa kat tempat tempat macam ni tak salah. Sebagai tukang masak macam aku ni.. kadang2 nak jugak makan kat luar. Jemu kot makan masakan sendiri hari hari.

Moral of the story.. walaupun ada 400 menu kat situ korang jangan naik hantu pulak masa makan. Kang tak pepasal check in kat hospital. Berpada pada sudah makan. Nikmat makan akan hilang kalau terlampau banyak makan.

1 comment:

  1. Aduh! 400 menu tu bukan sikit alang okey. Entah terdaya ke tidak kudrat perut nak menghadam semua. Maklumlah sementara nak menunggu waktu berbuka, syaitan memang taklah merasuk tapi sendiri punya nafsu tak terdaya nak melawan!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *