FILEM YANG MENGGUNAKAN RAKAMAN AUDIO SUARA ROH YANG SEBENAR

8.6.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

FILEM YANG MENGGUNAKAN RAKAMAN AUDIO SUARA ROH YANG SEBENAR. Filem ni adalah berdasarkan kisah benar dari file aktiviti paranormal. Ini adalah sekuel kedua selepas sekuel pertama di kira berjaya jugak la. Aku pun tengok filem ni yang pertama dulu. Boleh tahan jugak la cerita dia. Effect terkejut tu termencarut jugak la sepatah dua perkataan. Almaklum la terkejut katanya. Tak sengaja melatah sambil carut gitu hahaha.. Tapi setakat keluar perkataan bodoh la cerita ni walaupun cerita tu tak bodoh. Sebab sakit hati terkejut katanya.


Filem ni rasanya dah keluar kat pawagam hari ni. Jadi peminat filem seram harus la tengok filem ni. Sebab katanya dalam filem ni ada babak yang menggunakan audio suara roh yang sebenar. Alah.. sekarang ni kan banyak geng paranormal dok rakam kelibat la, suara, bunyi dari entiti. Nak2 lagi geng2 paranormal mat saleh ni.. Lagi advance rakaman depa katanya. Boleh dengar suara mistik bercakap dari peralatan rakaman depa. Sebab aku suka layan rancangan paranormal mat saleh kat TV dulu. So mungkin suara2 tu di gunakan dalam filem untuk membangkitkan lagi rasa seram orang yang menonton. Nak2 lagi filem ni di adaptasi dari kisah benar maka bertambah real la bila audio sebenar suara ghaib tu di gunakan.

Mesti korang nak tahu filem apa yang menggunakan rakaman audio suara roh yang sebenar kan? Ok meh sini aku nak bagi link yang korang boleh tengok sekali trailer  filem ni. Confirm peminat filem seram tak sabar nak tengok sejauh mana seramnya filem ni lepas tonton trailer dia kat sini >> Inilah Filem Yang Menggunakan rakaman Audio Suara roh jahat yang sebenar << Tapi macam biasa kalau spesis penakut tu tak payah tengok la. Kang histeria pulak satu hal orang nak kena bawak pergi rawat.

Canggih filem2 seram sekarang. Dah guna suara roh sebenar dalam filem. tak tau la hantu tu dapat royalti ke tidak sebab suara dia orang guna dalam filem. Sekarang guna audio suara akan datang tak mustahil hantu sebenar berlakon dalam filem seram.. siapa tahu kecanggihan teknologi boleh merakam seketoi seketoi hantu, kan. Lepas ni maya karin dah tak ada job la dalam filem pontianak kalau dah pontianak yang take over watak tu. hahahaha

1 comment:

  1. Kalau macam ni kena ajar hantu tu macamana nak 'see you in court'! Main guna suara tak minta izin ni mana boleh! Walaupun si polan tu hantu! Itu suara dia, babes!

    Lah! Kalau dah tau bila seram termencarut, memang tak bolehlah tengok filem seram di siang hari di bulan puasa ^_^

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!