LOBSTER, PIZZA, DIMSUM & BANYAK LAGI HANYA RM1, BIAR BETUL?

9.6.16 Suria Lekatlekit 3 Comments

LOBSTER, PIZZA, DIM SUM & BANYAK LAGI HANYA RM1, BIAR BETUL? Bulan2 puasa ni ramai dok cari port best untuk berbuka tapi aku hari ke 4 berpuasa masih lagi berketung ketang kat dapur. Ada jugak rasa malas nak masak tapi bila terkenang kes viral pasal ulat dalam lauk ikan yang di beli untuk berbuka terus aku jadi rajin memasak. Alah bukan banyak pun nak masak. Satu dua jenis juadah je. Walaupun bulan puasa kami makan macam biasa je.


Tapi bagi yang memang jenis busy mengalahkan ayahanda rani kulup yang banyak kes dia nak kena buat report.. Tak sempat nak jenguk dapur tu tak salah nak cari tempat berbuka puasa kat luar. Kalau rasa tak yakin nak membeli belah juadah berbuka kat bazar ramadan.. Banyak tempat yang korang boleh jadikan tempat berbuka.

Kalau dah rasa jemu sangat dengan buffet ramadan ni korang boleh try makan tempat tempat yang tersenarai dalamkat sini. Sekarang ni tengah promosi.. Korang boleh upgrade order dengan hanya RM1. Antara hidangan RM1 yang korang dapat kat sini adalah,lobster,pizza,dim sum & banyak lagi. Kalau korang nak try cepat tengok kat sini selagi promosi masih berlansung >> [PROMO] Lobsters, pizzas, dim sum and MORE for only RM1! What are you waiting for? << Jangan risau Insya Allah halal.

Jadi yang mana plan tak berbuka kat luar boleh la cuba. Ia available seluruh Malaysia. Nak cari tempat berbuka puasa pun banyak. Jadi tak payah penat nak pusing2 cari tempat berbuka. Just masuk ke kat link aku bagi tu pilih je la tempat yang korang nak makan, settle. Senang tak? Senang jer.. tak berpeluh pun jari setakat nak clik clik ye dak.

Tapi tetap aku masih rasa nak masak kat rumah setakat ni. Tak terfikir nak makan kat luar. Mungkin weekend je berbuka puasa kat luar. Weekdays biarlah daku membibikkan diri di dapur. Aku juts suggest je kat korang yang tak sempat masak. hahaha

3 comments:

  1. ish! betol ke ni dik oiii sehengget je...dengan lobster merah bagai hah... terkojot hakak di buatnye O_O

    ReplyDelete
  2. Akak budiman kali ni yerk. Akak masak sendiri ajelah di rumah. Bukan apa, nak pergi memeriahkan buffet, team makan tak cukup korum sekarang ni. Tengoklah lepas ahli balik dari kampung nanti macamana. Setakat ni ahli tak nak balik-balik ke KL ni. Itu je masalahnya.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!