MENGEJUTKAN! 33 GAMBAR NI DI AMBIL HANYA GUNA TELEFON

27.6.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

MENGEJUTKAN! 33 GAMBAR NI DI AMBIL HANYA GUNA TELEFON. Hari ni dah masuk 22 ramadan. Puasa tinggal hujung - hujung je. Time ni orang mula sibuk nak tukar perabot baru la.. langsir baru la tak kurang jugak yang dok survey telefon baru. Katanya nak cari smartphone yang ada fungsi camera yang secantik DSLR. Jadi raya nanti tak payah nak usung DSLR dah.. Senang nak selfie kat mana2 termasuk masa menziarah kubur ahli keluarga yang dah meninggal. Almklum zaman sekarang semua nak bua live update kat FB.. dia pergi masjid dia buat live update, dia ziarah kubur buat live update apatah lagi beraya kerumah orang.


Tapi kalau setakat enpon je ada fungsi camera canggih tapi skill kelaut pun gambar tetap tak nampak menari jugak even camera kau boleh nampak liang2 pori seketoi seketoi kat muka. Orang yang ada skill mengambil gambar ni kadang2 camera biasa2 pun nampak cantik. Sebab depa tau nak ambil gambar dari angle mana.. pencahayaan macam mana. Kita yang hanya reti hala lensa camera lepas tu snap je memang la takkan tahu apa semua tu. Alih2.. penuh memori card jer gambar2.

Bila tengok 33 gambar ni mula2 tak percaya jugak aku hanya pakai camera telefon je. Kalau macam ni dia punya skill ambil gambar dengan smartphone pun dia boleh buat duit jadi photographer. Tak payah nak ada dslr bagai... Tapi serius aku pun tertanya tanya betul ke semua gambar tu di ambil dengan camera telefon. Kalau korang percaya tak gambar2 ni di ambil dengan telefon >> 33 Gambar Yang Mengkagumkan ni Hanya di Ambil Guna Telefon. Biar betul? << Mesti korang pun rasa macam tak percaya jugak kan?

Rasanya akan datang photographer semua dah tak payah pakai DSLR. Almaklum la teknologi gadget elektronik macam smartphone ni dia punya update sangat laju. Baru je keluar yang tu tetiba keluar pulak yang ni. Yang lebih canggih fungsi camera dia. Almaklum trend sekarang kan selfie welfie bagai. Antara salah satu benda yang orang akan survey kalau nak beli smartphone adalah fungsi camera dia. Aku tak payah tanya la.. aku setakat ni tak kejar sangat teknologi smartphone. Aku masih ambil gambar guna galaxy s4 zoom aku. hehehe

Moral of the story.. Tak salah kau nak tukar smartphone macam kau tukar tisu pakai buang tapi ikut kemampuan la. Ada orang sanggup setahun tak tukar baju demi nak tukar smartphone. Kalau aku lebih rela tukar baju dari asyik tukar smartphone. enpon canggih tapi baju dah layak buat kain buruk pun rasa tercalar jugak imej tu. hehehe

1 comment:

  1. ramai gk yg beli smartphone raya drp beli kuih raya hehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com