PEMINJAM ALONG ANTARA YANG HARAP BANTUAN DATO ALIFF SYUKRI

12.6.16 Suria Lekatlekit 4 Comments

PEMINJAM ALONG ANTARA YANG HARAP BANTUAN DATO ALIFF SYUKRI. Awal tahun haritu DatoAliff Syukri ada memuat naik status untuk memberi bantuan kepada sesiapa sahaja yang memerlukan cuma perlu hashtag #abangterlajak tolong & #aliffsyukriterlajaklaris jadi aku memanjangkan isu tu ke blog aku bagi tujuan me war war kan kepada orang ramai. Kita sedia maklum kat Malaysia ni masih ramai orang susah.  Dengan kos sara hidup yang tinggi sekarang.. yang sebelum ni cukup cukup makan pun jadi tak berapa cukup la jugak.


Aku cuma up isu tu kat blog lekatlekit.com sekadar untuk memberitahu tapi ramai pulak yang tinggalkan komen untuk mohon bantuan dari Dato Aliff syukri terlajak laris. Macam la Dato Aliff tu nak baca blog picisan aku, ye dak. Antara yang memohon bantuan dari Dato Aliff Syukri seorang peminjam Along yang katanya pinjam along masa nak kahwin. Sekarang dah ada anak, pinjaman bleum settle. Alahai.. kenapa la sampai pinjam along nak kahwin.Aku ada bagitau melalui komen di FB page dato aliff syukri tapi tak tau la dia baca ke tidak. Ada juga yang komen katanya cuba hubungi no pejabat dato aliff tapi tak berjawab. Semuanya dengan tujuan untuk minta pertolongan.


Ramai nampaknya mula mengharapkan pertolongan seperti yang Dato Aliff janjikan pada status2 di FB page dia. Mohon bersabar lah yer.. Mungkin dato aliff tengah pilih sapa yang betul2 layak untuk menerima bantuan dari dia. Almaklum la.. takut ada yang ambil kesempatan. Cuma tak tahu samada ada yang dah terima bantuan dari program yang di anjurkan tu ke belum. Hope Dato Aliff tak bagi harapan kosong lah yer.. Kesian mereka2 yang berharap tu.

Antara komen yang di tinggalkan kat entri ni >> PERLUKAN BANTUAN CUMA HASHTAG ALIFF SYUKRI TERLAJAK LARIS <<

Hope Dato Aliff Syukri sudi sudi la meluangkan masa meniliti permohonan mereka2 yang mungkin tak tahu cara yang sepatutnya membuat permohonan bantuan ni. Mungkin dalam ramai2 tu ada yang betul2 perlu di bantu.

Banyak jugak aku tengok yang memohon bantuan di ruangan komen post di FB dato Aliff syukri selepas kali kedua dia mem war war kan untuk mencari sesiapa yang perlukan bantuan dari dia. Tengok dia takde update apa2 pasal tawaran untuk permohonan bantuan ni. Sekadar nampak dia dok share aktiviti harian dia jer. Mungkin sibuk kot..

Antara komen kat FB page dato Aliff yang aku sempat screenshot. Sebenarnya banyak yang memohon bantuan dari komen di FB page dia. Tak larat aku nak attach semua.

Apapun selagi kita boleh usaha sendiri.. usaha la dulu jangan terlampau meminta minta bantuan orang lain. Kalau loan bank tu nak minta orang tolong settlekan tengok jugak la kan keadaan pemohon tu. Betul2 tak mampu atau tak. Zaman sekarang ni banyak cara kita boleh cari sumber pendapatan sampingan. Tersangkut dalam traffic jam pun boleh buat duit. Tak caya meh tengok kat sini >> Ini cara nak buat duit ketika terperangkap dalam traffic Jam << Jadi, selagi ada kudrat tu berusaha dulu. Zaman hujung jari ni orang rajin memang boleh buat duit.

4 comments:

  1. Jika dia gnakan hartanya untuk menolong org, semoga rezeki beliau tetap menaikt dan istiqomah dalam melakukan apa2 kebaikkan.. aamiin

    ReplyDelete
  2. kalau betul dia tolong, semoga Allah permudahkan urusannya

    ReplyDelete
  3. minta jasa baik dato n di murahkan rezeki

    ReplyDelete
  4. Sy nak minta tolong unt bagi sy menyelesaikan hutang ahlong..memang tersepit sangat. Hub sy 0193167996

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!