PERHATIAN! KAKI BAZAR RAMADAN KENA TAHU 11 BAZAR NI

21.6.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

PERHATIAN! KAKI BAZAR RAMADAN KENA TAHU 11 BAZAR NI. Hari ni dah masuk hari ke 16 hari puasakan.. erkk... betul ke? Aku pun kadang2 lupa hari. Bab nombor2 kadang2 aku suka jadi krisis tapi seperkiraan aku ni memang hari ni dah 16 ramadan la. Ni tak refer calender ok! Kalau salah nasib la kan.. hahaha.


Sepanjang puasa ni memang totally aku masak je kecuali ahad tu memang beli. Ataupun kuih tapi takde la hari2. Tapi sahur memang aku masak la setiap hari. Taknak la makan nasi kandar lauk sotong sampai RM13 sebungkus. Kering account bank kalau makan macam tu hari hari katanya. Bagi surirumah dengan macam aku banyak masa kat rumah so masak tu tak ada masalah sangat. Apa sangat la nak masak untuk kami laki bini ni makan. Aku pun memang tak beriya sangat pun masak sepanjang bulan puasa. Masak biasa2 jer...

Tapi bagi yang bekerja.. walau balik awal dari biasa, nak hadap jam lagi. Ada yang nak kena ambil anak sana sini.. memang kadang2 sampai rumah dekat waktu nak berbuka dah. Jadi pilihan yang ada cuma bazar ramadan. Tapi hati hati nak membeli juadah kat bazar ni. Almaklum la ramai peniaga bazar tengah kumpul duit nak naik haji pakej swasta. Ada yang jual mahal & ada jugak yang recycle jual makanan yang tak habis. Tu yang kadang2 terbeli makanan basi bagai..

Jadi sangat penting buat kaki kaki bazar ramadan ni tahu tentang 11 bazar ramadan ni >> 11 Bazar Ramadan Ni penting Untuk Anda Tahu << Supaya korang tak terlepas pandang something yang mungkin buat korang rasa menyesal sebab tak tahu sebelum ni. Lagipun puasa dah tak lama.. So elok la korang ambil tahu.

Moral of the story.. Buat kaki bazar kalau pergi bazar tu jangan jadi rambang mata. Ingat GST di mana mana walaupun kat bazar harga takde mention include GST tapi kebanyakkan bahan2 yang nak masak juadah tu semua ada GST. hehehe

1 comment:

  1. Alhamdulillah.. tahun ni tak membeli di bazar.. masak aje apa yang ada.. rasa membazir je membeli...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!