VIRAL PELAWAK ACAPAN PELUK ISLAM ADALAH TIDAK BENAR

13.6.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

VIRAL PELAWAK ACAPAN PELUK ISLAM ADALAH TIDAK BENAR. Ni aku nak marah ni. Aku ni kira kategori yang tak percaya sangat la semua viral tapi tengok pada sumber jugak. yelah.. sebab sumber dari FB page pelakon terkenal Mustapha Kamal tu ingat dorang dalam industri hiburan tu takde la semborono nak sebar viral2 yang tak sahih. Rupanya page tu ada admin lain jugak yang mewakili Mustapha kamal. Sebab aku tersebar berita tak betul maka kena la betulkan balik.

Viral ini adalah palsu

Maka viral pasal acapan memeluk Islam tu dengan rendah hati aku memohon maaf kepada semua pembaca blog lekatlekit.com. Maka aku jadikan perkara ni satu pengajaran. Akan lebih berhati hati untuk menulis sesuatu berita tak kira la berita dari tv3 ke, admin page selebriti terkenal ke, pendakwah ke atau sesapa saja. Geram tau aku kalau tertulis cerita2 viral tak betul ni.


Sebagai blogger macam aku ni.. Memang aku menulis cerita,berita, isu2 semasa,gosip,dunia hiburan,resepi, review, produk, kosmetik,skincare bagai tapi bukanlah niat aku nak kejar traffic sampai tergamak tulis berita palsu. Tapi tu la sebagai manusia.. Kadang2 kita tertipu jugak. Jadi sebelum pengumuman tu di buat kat mana2 page berita rasmi tak payah la gigih sangat nak tulis yer lekatlekit. Kang tak pasal pasal kena carut.

Inilah dugaan ramadan gamaknya. Nak2 lagi yang berusia remaja macam aku ni. Mudah percaya khabar angin katanya hehehe.. Tu bagi yang muda remaja tapi dugaan berpuasa bagi golongan berusia 20an pulak lain. Nak tau apa dugaan berpuasa bagi peringkat umur 20an ni meh la baca kat sini >> Dugaan Berpuasa Bagi Golongan Berusia 20an & Tips mengatasinya << Walau setan iblis kena jailed.. Dugaan & ujian kepada kita masih ada.

Moral of the story.. Maaf kepada sesiapa yang terpercaya & terpedaya dengan entri yang aku tulis berkaitan pelawak acapan tu. Sesungguhnya aku cuma manusia biasa... Hanya mampu memohon kemaafan di kala termelakukan kesilapan. Ampunkan kami penunggu gua.

2 comments:

  1. mujur akk up balik entry ni.. sekurg2 org tahu ianya palsu.. sbb sypun ada share juga kt fb dr page mustafa kamal...

    ReplyDelete
  2. Saya tahu pun en. hb cakap hari tu masa dia dok layan fb tapi what dunno je masa tu dan tak sangka pulak memang tak betul pun kisah tu.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!