CARA NAK BUAT MANGGA SUSU YANG TENGAH VIRAL SEKARANG

30.7.16 Suria Lekatlekit 5 Comments

CARA NAK BUAT MANGGA SUSU YANG TENGAH VIRAL SEKARANG. Katanya sekarang tengah viral minuman mangga susu ni. Bagi penggemar jus buah mesti menitik nitik air luar hanya dengar nama minuman jer.. Terbayang mangga yang kuning di raja.. Susu yang lemak berkrim.. di tambah ais untuk sejukkan minuman. Di minum dalam cuaca yang panas. Bayangkan Jus mangga susu ni mengalir ke tekak korang.. Allah.. nikmat tak terkata.


Tu dia.. ada yang baca intro sambil telan air liur gamaknya. Menangis bila terkenang kesedapan mangga susu tu. Jangan menangis sayang sayang semua. Jangan risau kalau susah nak dapat kat luar kita buat sendiri mangga susu kat rumah. Bukan susah pun sebenarnya cuma mungkin sebelum ni kita tak tahu jer cara nak membuatnya.

Atas keprihatinan kepada semua penggemar minuman mangga susu ni maka lekatlekit.com dengan berbesar hati nak share video & resepi nak buat mangga susu agar yang mengidam tak kempunan. Manalah tau kan.. ada ibu2 mengandung yang teringin nak merasa minuman mangga susu ni.. Kang tak dapat meleleh pulak air liur baby lepas lahir. Kata orang tua la.. Sebenarnya tak ada kaitan pun air liur anak meleleh dengan kempunan tak dapat makan atau minum sesuatu masa mengandung tu.

Jadi untuk tidak menghampakan mereka2 yang tercari2 resepi nak buat minuman mangga susu ni meh la tengok kat sini

Bahan-bahan:
- 1 biji mangga
- 1 cawan ais
- 3 sudu besar susu pekat

Topping:
- Mangga (dipotong dadu)

Cara-cara:

1. Blend mangga, ais, dan susu pekat sehingga sebati.
2. Tuang ke dalam gelas dan tambahkan topping kiub mangga.
3. Hidang!

Bukan je bagi resepi siap bagi tutorial cara nak buat dengan video lagi. Tak ada alasan untuk cakap tak reti nak follow resepi. Meh tengok video cara buat Mangga susu ni kat bawah


Jadi selamat mencuba. Elok sangat hujung minggu macam ni santai2 dengan family sambil menikmati Mangga susu.

5 comments:

  1. susah jugak resepi nya...terkebil kebil aku nak buat

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..
    Kalau sukatan jus mangg balang mcm mane?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com