CARA SHOPPING RAYA PALING SELAMAT UNTUK ELAK JADI MANGSA BEG KENA TOREH

1.7.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

CARA SHOPPING RAYA PALING SELAMAT UNTUK ELAK JADI MANGSA BEG KENA TOREH. Ramai yang masih belum shopping raya... aku tau ada yang masih bekerja sampai hari ni. Jadi mungkin esok baru ada masa nak keluar cari baju raya. Tapi time2 sekarang memang korang terpaksa bergesel bontot la nak membeli belah. Nak2 kat jalan TAR tu. Bergesel bontot ok lagi.. Yang tak best time tu jugak penyangak nak buat kerja. Dalam sesak2 tu depa ambil kesempatan dok toreh beg orang ambil isi dalam yang berharga. Jadi yang mana suka bershopping tempat2 sesak macam tu berhati hati la kan. Bila berhimpit2 ni memang tak perasan la kalau beg kena toreh.


Sebab penyeluk saku sekarang memang kreatif jadi kita kena ambil langkah keselamatan dari awal la. Zaman sekarang kita dah banyak pilihan nak bershopping. Banyak cara kita boleh buat untuk mengelak dari jadi mangsa kecurian macam tu. Selain shopping awal.. Kita boleh pilih shopping secara online jugak. Kalau online ni selesa la sikit. Tak payah dok bercium bontot dengan orang, tak payah baris panjang kat kaunter cashier nak bayar & tak payah nak penat2 jalan sana sini cari barang. Duduk kat rumah pun boleh bershopping lepas tu tunggu je barang sampai. Tak payah berdepan dengan risiko beg kena toreh atau jadi mangsa ragut tepi jalan.. ye dak.

Salah satu tempat yang korang boleh shopping untuk raya & tengah buat sales sekarang adalah kat sini >> Teringin nak cari baju atau hadiah lain dari yang lain untuk Raya? Jom tengok promo ni << Selain ada baju2 untuk raya ada jugak toy & accessory lain. Design2 baju raya dia pun not bad terutama baju kanak kanak..  rasa kalau muat nak jugak aku sarung baju budak raya ni. Sebab cute sangat. hahahaha

Jadi tak perlu risau. Kalau malas nak keluar boleh je beli secara online. Almaklum la hujung2 puasa ni cuaca pun nampak panas sikit. Berpeluh2 siang malam katanya. Kalau keluar ni confirm la cepat letih sebab puasa kan.. Jadi solution dia online shopping la. Jadi selamat shopping semua.

1 comment:

  1. Beli online jalan selamat ye Suria..
    Teringat dulu kawan akak pernah kena toreh begnya..
    Nasib dia simpan beg duit dalam poket..

    Selamat hari raya Suria,
    Kemaafan dipinta jika ada komen yg mengguris perasaan,
    Berhati-hati dijalan raya,
    Semoga selamat sampai ke destinasi,

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com