INI DI JANGKA BERLAKU JIKA UNDANG UNDANG MALAYSIA DI MANSUHKAN

14.7.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

INI DI JANGKA BERLAKU JIKA UNDANG UNDANG MALAYSIA DI MANSUHKAN. Manusia kebanyakkan memang tak suka ikut peraturan tapi ramai yang suka buat peraturan sendiri. Contoh yang tengah viral sekarang.. Rules bawa anak pergi beraya rumah orang. Tu tak boleh ni tak boleh sampai nak makan pun ada protokol. Kena ambil sayur dulu katanya.. Dia punya rules aku rasa kalau dia jiran aku pun aku tak ingin nak datang beraya rumah dia.


Itulah perangai manusia walaupun dia tak suka sangat follow undang undang tapi dia nak jugak orang follow rules dia. Manusia memang tak takut dengan undang2 manusia lain buat.. Buktinya walaupun dah di kuatkuasa pemandu yang degil guna lorong kecemesan akan di dakwa terus ke mahkamah aku tengok haritu bersepah juga orang guna lorong kecemasan. Manusia tetap la manusia.. Even kau ketatkan undang - undang hukuman gantung sampai mati untuk semua kesalahan kecil atau besar tetap manusia akan langgar peraturan.

Tu negara masih kuatkuasakan undang - undang. Bayangkan kalau kat Malaysia di mansuhkan undang undang. Tak payah lama.. 24 jam cukup negara tanpa undang undang. Korang bayangkan apa yang akan berlaku. Confirm mesti ada berlaku kes kes macam ni >> Ni Yang Akan Berlaku Jika Undang Undang Di Mansuhkan <<

Kita manusia.. Undang2 Tuhan pun kebanyakkan dari kita tak hirau apatah lagi undang2 yang di buat manusia. Undang2 pun kadang2 untuk kepentingan pihak tertentu tu orang jadi degil & tak takut nak langgar. Sekarang ni pun kita boleh tengok banyak undang undang yang di kuatkuasakan untuk menjaga kepentingan pihak pihak tertentu so orang semakin hilang respect kepada rukun negara yang ke 4 iatu kedaulatan undang undang jika undang2 pun berat sebelah & boleh di beli.

1 comment:

  1. Betul...undang2 tuhan pun org x takut. Hu hu..

    Protokol. Kena yg kental hati je suka gi umah yg kena ikut protokol. Akak x berani bg ank g.umah yg kena ikut protokol.nnt.dicop.x reti didik ank

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!