PERHATIAN! SEMUA PEMEGANG KAD DEBIT MAYBANK PERLU TUKAR SEBELUM TARIKH NI

14.7.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

PERHATIAN! SEMUA PEMEGANG KAD DEBIT MAYBANK PERLU TUKAR SEBELUM TARIKH NI. Hari ni nampak kawan kawan kat facebook mula up status berkenaan  kad debit maybank yang katanya perlu di tukar tak kira la kad tu expired lambat lagi ke tidak. Sebelum raya haritu aku ada call maybank center berkenaan isu ni sebab nak dapat penjelasan tepat. Dok dengar info tak sahih jer..


Bila aku call katanya kad debit yang sekarang hanya boleh pakai sebelum januari 2017 je. SSekarang memang masih boleh pakai selagi kad tu tak expired. Ok la.. kalau ikutkan kad debit aku lambat lagi tapi disebabkan kena jugak tukar maka kena tukar la sebelum Januari 2017. Tup tup hari ni keluar pulak khabar angin lain yang katanya selagi kad tu valid boleh guna sampai 2018 pulak. Ada tu yang pergi maybank branch kena gelak nak tukar debit card. Katanya kad masih valid boleh lagi guna. Macam2 cerita pulak pasal kad debit maybank ni kan.

Sebab tak puas hati aku ajukan pulak kat FB page maybank pasal perkara ni. Berikut adalah penjelasan dari pihak maybank.

Ingat tukar sebelum 31 December 2016 yer supaya tiada sebarang masalah penggunaan debit card maybank anda

Jadi betul la info yang aku dapat masa call maybank center tu. Almaklum la aku ni shopping main swap2 je debit card aku tu. Jarang nak ada cash banyak sangat dalam beg. Kalau beli barang bayar cash memang wallet suami la kena seluk. Sebelum december rasanya kena pi tukar siap siap la. Bukan apa.. last minute confirm berbaris punya tunggu turn. Jadi kalau ada masa elok la pi tukar awal awal. Alang2 memang dah kena  tukar ye dak.

Sesapa yang belum tukar cepat2 la tukar ye. Nanti senang nak tengok wayang filem2 ni >> 6 Filem Penutup Tahun 2016 yang mesti anda tahu << Boleh swap2 je nak beli tiket wayang katanya. Zaman sekarang bawa cash bukan selamat sangat

Jadi semoga info ni menguraikan kekeliruan yang berlaku. Moral of the story jangan percaya khabar angin elok la siasat sendiri.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com