VIDEO & RESEPI CARA MEMASAK RENDANG AYAM

3.7.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

VIDEO & RESEPI CARA MEMASAK RENDANG AYAM. Tinggal lebih kurang 2 hari lagi je kita nak berpuasa. Hari ni pun dah 28 Ramadan. Ramai yang sampai kampung halaman masing masing kecuali aku jer.. masih setia menghadap kota metropolitan ni. Biasa la.. setiap tahun pun memang kami balik kampung last minute. Tak kisah la janji balik kampung ye dak.


Bila dah nak dekat raya ni mesti anak anak dara yang tahun ni mungkin bakal suami & bakal mertua nak datang rumah baru kelam kabut nak belajar masak katanya. Hari raya kat Malaysia antara menu wajib yang mesti ada adalah rendang. Sebab rendang ni di makan bersama ketupat, lemang atau nasi himpit. Rumah aku pun wajib ada rendang ayam jugak. Tahun lepas aku tolong masak tahun ni kalau sempat aku masak la. Almaklum la sejak jadi bini & mak orang ni bertapa kat dapur je kerja aku so reti la masak makanan berat tu sikit sikit.

Tapi bagi yang tak reti & baru nak belajar masak ni mungkin rasa susah sikit kalau hanya berpandukan resepi. Lagi bagus & mudah kalau ada tutorial dengan video sekali. Jangan risau sekarang ni memang ada tutorial memasak dengan video. Kalau korang nak tengok boleh tengok kat sini >> Video & resepi cara masak Rendang Ayam Paling Sedap <<

Sebenarnya masak rendang ni bukan susah sangat pun. Semua main kisar kemudian masak jer sebenarnya. Cuma kalau tak tahu memang rasa macam susah. Tapi kalau dah tahu sambil pejam mata pun boleh masak. 

Apapun di kesempatan ni aku nak ucapkan selamat hari raya & maaf zahir batin buat semua pembaca blog lekatlekit.com

2 comments:

  1. Penting rendang tu...baru rasa macam hari raya :)
    Selamat hari raya aidil fitri. Maaf zahir batin...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!