7 PERANGAI PELIK YANG MUNGKIN ADA DALAM FAMILY ANDA

18.8.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

7 PERANGAI PELIK YANG MUNGKIN ADA DALAM FAMILY ANDA. Dalam satu keluarga mustahil akan dapat adik beradik atau sedara mara yang semua statik je ada satu perangai yang sama. Yang tu memang agak aneh kalau ada. Maybe keluarga tu keluarga robot yang dah di cipta & di setting dengan 1 fungsi je. Kalau manusia mustahil mampu setting semua satu kepala & satu perangai walau keluar dari 1 perut & satu laluan yang sama. Sebab yang namanya manusia ni pasti berbeza dengan manusia lain walau ada hubungan darah sekalipun.


Biasa la.. dalam satu keluarga ada perangai yang menghiburkan, ada perangai yang menjengkelkan, ada perangai yang menyakitkan hati, ada perangai yang menyenangkan orang.. Sebab tu la pepatah orang melayu ada kata.. dalam setandan pisang mustahil semuanya elok. Mesti ada jugak sebiji dua yang rosak. Sebab tu kalau tengok dalam family orang lain ada sorang yang buruk perangai jangan pukul rata mengata satu keturunan dia. Mungkin ramai yang perangai tak elok tapi percayalah bukan semua. Masih ada sorang dua yang elok kejadiannya.

Tapi dalam mana2 family pun aku rasa mesti ada 7 karektor pelik ni. Kalau tak ada 7 perangai ni.. mesti ada salah satu ada satu dua perangai yang di sebut. Yelah.. Cuma kita je kadang2 tak berapa alert so kita tak perasaan adik beradik kita yang tergolong dalam 7 karektor pelik ni. Kalau nak tahu apa 7 karektor pelik yang mungkin ada dalam family korang meh baca kat sini >> 7 Jenis Karakter Pelik Yang Confirm Korang Selalu Jumpa Dalam Keluarga Sendiri << Ada kan? Bohong la kalau tak ada langsung salah satu dari 7 perangai ni. heheheh

Moral of the story.. Perangai & karektor ni bukan lahir secara semulajadi tapi di bentuk oleh diri sendiri & macam mana cara dia di besarkan, dengan siapa dia bergaul & apa yang di dedahkan pada dia sejak kecil. Kadang2 merepek jugak aku baca info2 pasal perangai melalui bulan kelahiran la.. melalui urutan nombor dalam keluarga la.. Seolah2 perangai seseorang tu secara semulajadi lahir mengikut bulan kelahiran bagai. Sebab tu aku memang tak share sangat benda2 mengarut macam tu hahahaha.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!