SALESGIRL GUARDIAN SELAYANG MALL TOLONG JAGA PERANGAI

15.8.16 Suria Lekatlekit 8 Comments

SALESGIRL GUARDIAN SELAYANG MALL TOLONG JAGA PERANGAI. Kita ni kalau salesgirl @ jurujual kat sesuatu tempat asyik ikut bontot pun kita tak selesa tapi kalau sampai buat tak tahu pun kita rasa sakit hati jugak. Nak2 lagi yang jenis suka sembang kuat kuat seolah2 nak bagitau semua orang kat situ tentang kewujudan dia.


Kejadian ni berlaku kat aku semalam di guardian dalam selayang Mall. Antara Guardian yang biasa aku pergi la. Aku kan pembeli setia kat guardian. Alkisahnya semalam dok cari cleanser sebab yelah.. yang ada tu tinggal hujung2 hayat je. Alang2 keluar cari la. Aku ni memang suka tukar2 produk katanya. Tapi sekarang ni walau aku suka cuba macam2 produk aku memang pilih yang betul2 selamat. Rasa nak try produk Eucerin sebab produk ni antara produk yang lulus ujian clinical katanya. Dok membelek belek la mild cleasing milk ni. Sebenarnya aku confuse sikit bab - bab ni. Sebab aku tak pernah guna cleansing milk ni. Punya belek lama la jugak sebab takut salah beli ke hapa. Nak baca description lagi... Tapi description pun tak berapa membantu sangat hahaha

Bila aku angkat satu yang dalam kotak aku tengok la kat belakang dia ada 1 botol yang tak berkotak. Ingatkan tester ke hapa.. aku try la nk tengok testur dia macam mana. Sekali kena jerit dengan salesgirl yang agak besar badan dia. Amboi kau.. Bukan jauh sangat. Datang la dekat kata tak boleh test. Ni jerit2 panas jugak hati. Tak suka tau orang pandang2 macam kita buat salah besar pulak. Padahal tak sempat pun buat apa2. hahaha. Aku cakap la ingat tester sebab tak ada kotak. dia kata memang tak ada kotak. Kalau yang tak berkotak confirm la aku tak beli sebab dia di datangkan dalam kotak. Kau jual bogel2 macam tu.. sapa nak beli ye dak. Kau fikir harga dia tak include kos kotak sekali ke? Tapi bukan salah dia la bab kotak.. maybe management dia suruh buat macam tu ke tak tau la kan

Lepas kejadian tu.. aku dok dengar la dia dok menyembang punya la kuat suara dia. Annoying jugak la. Dah la tadi buat aku touching hahahha... Lepas tu dok sembang loud speaker pulak dalam guardian yang sekangkang kera tu. Aku tengok kemain rancak berbual dengan customer maybe dia dah kenal kot. Nampak ramah mesra semacam je.. sesekali dengar dia jerit kat cashier konon minta nak jaga cashier bla.. bla.. bagai. Dia punya gaya macam sedang bersantai lepak mamak jer gaya menyembang.

Di sebabkan confuse dengan mild cleansing milk tu.. aku sebenarnya nak cari cleanser @ pencuci muka terbeli cleansing yang sebenarnya untuk remove kotoran & makeup macam makeup remover tu. Nak buat apa lahai.. Makeup remover bio essence aku tu luak pun belum. Tapi nasib baik la rasa macam best jugak guna. Kulit jadi lembut & lembab. Elok sangat la kulit aku yang tak consistent kejab kering & kejab normal ni. Sebab aku guna mild cleaser untuk elak jerawat. Cleanser jenis tu kadang2 mengeringkan kulit sikit terutama bahagian tepi mulut tu. Nak buat macam mana dah trauma hidup sebagai jurujerawat bertahun tahun lamanya so aku memang suka guna mild cleanser.

Salesgirl.. Hope tak payah jadi attention seeker sangat la dengan suka sembang kuat kuat & jerit kat customer. Kalau nampak customer macam nak buat apa2 yang di larang just datang dekat & bagitahu. Tak payah jerit2 orang tak suka. Orang tak kagum pun tengok malah orang rasa ntah hapa hapa kau dok bising. Ingat orang nak dengar sangat ke cerita kau tu. Bising kau tau tak orang nak pilih produk. Nak baca description produk pun kena konsentrasi katanya. hehehe. Lagipun kita kan perempuan.. suara tu melambangkan kewanitaan jugak katanya. hehehe

Moral of the story.. bercakap dengan suara kuat tak melambangkan anda wanita kuat umpama wanita besi.. kalau nak jadi wanita yang umpama sekuat besi meh tengok kat sini >> 7 Soalan Simple Yang Menentukan Jika Anda Berciri Seorang 'Iron Woman'. Boleh Pass Tak? << Kalau takat suara kuat cuma bising jer hahaha. Erkk aku pun suara kuat jugak terutama kalau marah anak hahaha.

8 comments:

  1. haahhaha.. kekdang mmg de yg cmtu.. x mesra dan kerek..

    ReplyDelete
  2. sabar je la....x sopan langsung....

    ReplyDelete
  3. Uits..klu akk mmg dh tgur...ni bkn cara kot nk lyn customer...trk betul PR salesgirl skrg kan

    ReplyDelete
  4. memang ada je perangai gini dik...cam gengters pon hade kan...serammm...kikiki...penah gak tengok depa ni borak2 kuat gile tapi kat KFC dan Pizzahut...dah kenapa??? orng nak makan pon tak senang...borak cam begaduh gayanya T___T

    ReplyDelete
  5. Buat tak muka pelik sambil tengok muka dia..??bagi dia malu sikit..hehehe

    ReplyDelete
  6. Susah nak cakap. Ada yang baik, terlampau baik pulak. Ada yang samseng, kadang-kadang sakit hati juga.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!