UQASHA SENROSE RASA MUNAFIK & MEMPERMAINKAN AGAMA BILA BERTUDUNG PUNCA DIA KEMBALI FREE HAIR

29.8.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

UQASHA SENROSE RASA MUNAFIK & MEMPERMAINKAN AGAMA BILA BERTUDUNG PUNCA DIA KEMBALI FREE HAIR. Uqasha sensore dah memilih berpenampilan bertudung sejak tiga tahun lalu sekarang mengumumkan dirinya tidak lagi bertudung katanya. Rela di kecam nitezen dengan keputusan yang di ambil sebab dia dah tak sanggup nak hidup dalam kepura puraan. Alang2 biar kena kecam sekali lepas tu orang dah lupa isu tu ye dak. Jadi dengan pengumuman tu lepas ni orang dah tak boleh pertikai kalau nampak dia atau gambar dia free hair sebab dia dah bukan retis yang berhijab katanya.


Katanya dulu dia memilih bertudung sebab masa tu dia kecewa, keliru & selepas putus cinta. Dia rasa mungkin berubah imej kepada bertudung dapat beri ketenangan kepadanya tapi rupanya tidak. Sebab ramai mempertikai penampilan Muslimah tu dengan perangai dia yang tak menampilkan ciri ciri muslimah jadi dia ambil keputusan untuk tidak lagi bertudung sebab katanya dia rasa macam orang munafik & mempermainkan agama bila dia bertudung tapi perangai dia tak berapa bertudung katanya.

Keputusan yang dia buat memang tak ada sapa2 boleh halang.. Dia pun katanya bersedia menerima kecaman & tak nak di bayangi lagi dengan kisah bertudung dalam hidup dia. Nak cakap lebih2 pun aku sendiri pun tak berapa layak. Apapun kita doakan yang terbaik je la kat Uqasha... Mungkin hidayah belum betul2 meresap dalam hati buat Iman dia masih terumbang ambing. Macam aku pun sama jugak.. Iman sinipis kulit bawang.. Masih perlu belajar untuk mantaplan iman di dada sehingga mampu buat perubahan besar dalam diri & istiqomah melakukannya.

Sumber Rotikaya

Moral of the story.. Tepuk dada tanya iman memasing je la kalau nak buat apapun. Apapun Uqasha masih cantik masa bertudung dulu... cuma mungkin dia rasa gaya hidup dia tak sesuai dengan imej bertudung kot dia memilih untuk kembali free hair.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com