8 PERKARA MISTIK & SERAM YANG PERNAH VIRAL BERLAKU DI MALAYSIA

19.9.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

8 PERKARA MISTIK & SERAM YANG PERNAH VIRAL BERLAKU DI MALAYSIA. Orang Malaysia ni memang terkenal dengan cerita2 mistik. Kalau dulu kita dengar cerita2 ni cuma dari mulut ke mulut.. Paling tidak pun baca kat majalah mastika. Sekarang sapa nak layan sangat baca mastika. Surat khabar pun orang malas nak baca.. Semua baca kat skrin jer. Dah ada kemudahan.. Tak perlu nak keluar budget beli majalah bagai kan. Cuma zaman sekarang dari cerita mulut menjadi cerita di skrin. Nak2 lagi zaman sekarang camera semua atas tapak tangan.. Bukan sekadar cerita siap ada bukti bergambar walaupun ada di antaranya kesahihan & kebenarannya di ragui. Almaklum la zaman sekarang banyak pakar IT yang tak perlu pergi universiti pun pandai buat editing gambar sampai nampak real.


Blog aku ni salah satu penyumbang kisah2 seram & mistik walaupun kebanyakkan cerita seram dari hasil pembacaan aku kat forum2 online atau blog2. Aku karangkan balik je dengan gaya bahasa aku sendiri. Ada jugak dari pengalaman sendiri.. Tapi aku bukan la setiap minggu hadapi pengalaman seram. Aku pun tak ada masa sangat la nak pi join geng paranormal cari hantu semata mata nak penuhkan slot cerita seram kat blog aku ni. Dah beranak pinak ni.. Nak buat kerja kerja macam tu dah tak berapa sesuai sangat.

Sekarang ni nak ikuti kisah2 seram atau baca pengalaman orang yang pernah berdepan dengan perkara pelik, mistik atau berkaitan alam ghaib ni memang senang. Kalau yang rare sikit confirm la jadi viral.. Bila jadi viral penuh la kat news feed FB atau blog2 up story tu. Cepat tersebar & cepat la kita tahu.  Salah satunya  kisah anak patung berpakaian sutera & berenda dalam keadaan comot & mata di tutup di tinggalkan di tepi jalan bawah sepohon pokok tu je aku rasa macam aku terlepas pandang cerita tu. Katanya ada unsur2 mistik pada anak patung tu mungkin dah di serap sihir menggunakan anak patung tu. Nampak agak menyeramkan.. Kalau aku jumpa pun aku tak sentuh atau ambil. Kita tak tahu bersama anak patung macam tu ada apa. Untuk 7 lagi perkara & kisah seram & pelik pernah berlaku kat malaysia korang baca sendiri kat sini  >> 8 Perkara Menyeramkan & Pelik Pernah Berlaku Di Malaysia & menjadi Viral Di Media Sosial <<

Seseorang sedang melakukan ritual mungkin untuk mematikan sihir yang ada pada anak patung tersebut

Moral of the story.. walaupun ada antara 8 kisah ni kita tak tahu sejauh mana kebenarannya.. Tapi sekadar nak baca suka2 tak salah. Cuma jangan taksub jer tu yang tak berapa betul. Jangan sampai mempengaruhi kehidupan seharian sudah.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!