AKIBAT TERBELI EUCERIN MILD CLEANSING MILK INI YANG BERLAKU

1.9.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

AKIBAT TERBELI EUCERIN MILD CLEANSING MILK INI YANG BERLAKU. Kisahnya berlaku 2 3 minggu lepas di guardian Selayang Mall. Ada aku tulis kisah macam mana boleh terbeli Eucerin Mild Cleansing Milk. Nanti aku share link entri tu balik. Akibat dah terbeli maka terpaksa la try guna jugak kan. Takkan nak buang. Bukan bayar pakai air liur ye dak. Semua bayar pakai Ringgit Malaysia yang sah. Bukan duit print guna printer canon katanya. Kalau laku duit print guna printer canon dah lama aku tak payah sampai kontot jari menaip review & iklan kat blog demi nak dapat sebotol cleansing katanya hahahahaha...


Mula2 aku memang ingat cleanser (pencuci muka) sebab memang masa tu aku tengah cari pencuci muka tapi bila aku tenyeh2 apsal la dia macam lotion pulak ni. Tak ada kesan macam cleanser pun. Maka aku suarakan pertanyaan kat Facebook.. Katanya dia sejenis cleansing yang di guna macam toner tu. Kita cuci dulu guna kapas kemudian kita cuci dengan cleanser. Oo.. kisahnya. Almaklum tak pernah guna produk Eucerin lagi sebelum ni. Mula2 aku tenyeh pakai tangan je sebab rasa macam lotion kan. Errkk.. Apsal macam best pulak pakai Mild Cleansing Milk ni.  Lepas tu aku try cuci guna kapas. Hek eleh.. bertambah best pulak kesan dia. Muka rasa bersih, lembab & lembut giler beb!


Maka aku teruskan pemakaian sehingga hari ni.. Ya Allah syukur aku tersilap beli cleansing ni. Sebelum ni kulit aku kering & mengelupas sikit sebab pakai 1 produk ni untuk review. Tapi bila di gabungkan dengan Eucerin Dermatoclean Mild Cleansing Milk ni hasilnya memang kebabom. Kulit semakin cerah, licin,lembab, glowing, jerawat pun malas nak singgah even time bulan mengambang, parut jerawat yang lama semakin pudar & hilang. Nak2 lepas seminggu beli Mild Cleansing Milk ni aku beli plak Cleanser gel dia. Yang tu nanti next entri aku review ok.

Produk Eucerin ni adalah poduk yang selamat kerana dia lulus ujian clinical atau senang kategori produk clinical. Bau dia pun tak harum sundal malam ke hapa.. Bau dia pun bauan yang semulajadi yang masih sedap di hidu. Untuk Mild Cleansing Milk ni.. Memang fungsi dia membersih sisa kotoran yang melekat pada kulit atau kesan makeup sambil memelihara kulit dari berlaku kekeringan. Produk Eucerin memang sangat rekemen pada mereka berkulit sensitif, kulit kering/mengelupas & bermasalah jerawat. Aku memang sekarang cuba untuk guna produk2 clinical ni. Sebab kesan pemulihan dia memang untuk jangka masa panjang. Bukan macam sesetengah local produk yang hanya cantik bila kita consistent guna, lepas kita stop muka kita kembali bermasalah atau lebih teruk masalah kulit berlaku.

Cara nak pakai Eucerin Dermatoclean Mild Cleansing Milk ni cuma tuang atas kapas kemudian sapu di bahagian muka. Time tu nak tengok tahap daki2 kat muka kau boleh nampak kesan atas kapas. Gunakan 2 kali sehari.. Pagi & malam (sebelum tidur). Lepas 3 hari korang boleh nampak kesan kulit nampak lembab, licin & bersih. Harga dia sebenarnya tak mahal.. sebab kuantiti dia 200ml. Harga dia RM45++. Aku beli kat guardian.


Moral of the story.. Produk apapun kita nak guna perlu fikir kesan jangka masa panjang. Jangan hanya cantik sekarang esok dah tua2 menderita kanser kulit la.. sakit tu sakit ni. Sebab kita ni kadang2 tak sedar apa yang kita buat setiap hari memang memberi kesan kemudaratan pada kesihatan kita di masa akan datang. Contoh macam perkara perkara yang biasa kita buat hari hari ni >> Inilah Perkara Yang Biasa Anda Buat Setiap Hari Yang Secara Tidak Sedar Memberi Kesan Kesakitan Pada Tubuh Anda Di Masa Akan Datang << Jadi penting kita tahu apapun yang kita nak buat atau produk apa kita nak guna tidak memberi kesan buruk di masa akan datang.

P/S : Kisah di sebalik macam mana boleh tersilap beli Cleansing ni Boleh baca kat sini >> SALESGIRL GUARDIAN SELAYANG MALL TOLONG JAGA PERANGAI <<

Hulurkan tangan, ringakan beban. Jika tidak mampu menghulurkan bantu dari sudut kewangan bantulah mewar warkan mesej ini

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!