AKSI BERANI MATI GADIS MELAYU BERGAMBAR

29.9.16 Suria Lekatlekit 4 Comments

AKSI BERANI MATI GADIS MELAYU BERGAMBAR. Aku rasa perempuan ni memang dah cukup amal ibadat tengah bersedia je malaikat maut datang cabut nyawa dia. Kalau dia belum ready aku tak rasa dia berani bergambar dengan aksi macam tu tanpa di lengkapi dengan peralatan keselamatan. Yer yer aku kagum dengan dia.. bukan sebab aksi berani mati dia tu tapi sebab dia dah bersedia untuk menemui Tuhannya bila bila masa je dengan aksi berani mati tu.


Semalam ternampak friendlist kat FB aku share satu gambar seorang gadis melayu yang bergambar dengan berpaut pada batu atas gunung yang pasti dia tulis kat bawah tempat di terjuntai bergayut tu gaung. Kalau sapa2 pun tengok aku rasa kering darah apatah lagi mak bapak atau family dia yang tengok. Ni mau mengecut terus rahim mak kau yang mengandungkan kau dik kalau tengok gambar kau macam tu.. Silap haribulan bapak kau pun boleh kena heart attact. Seriau beb!!

Tahu la.. zaman sekarang zaman semua orang nak menunjuk aksi2 rare yang boleh jadi viral cuma satu je nak pesan jangan sebab nak popular di media sosial kau memperjudikan nyawa kau sampai macam tu sekali. Aksi2 macam tu aku rasa kalau nak buat pun biarlah di bawah pengawasan mereka yang profesional & lengkap dengan sistem keselamatan yang di pasang kat badan kau. Badan kau bukan kebal dik.. kalau jatuh tak mustahil bersepai macam daging cincang.

Aktiviti hiking tu memang cukup baik & cukup sihat dari dok bersenam dalam pub bagai.. Cuma tu la kalau dah terlebih berani macam tu pun jadi tak berapa sihat pulak. Nasib ni kadang2 kali pertama dia baik.. kali kedua ketiga & seterusnya belum tentu. Contoh macam orang yang main ular.. banyak dah terjadi akhirnya mereka mati di patuk ular walau sepakar manapun mereka macam tu jugak dengan kau. Sebaik mana pun kau boleh buat aksi berpaut berani mati macam tu.. Kena ingat aksi macam tu hanya dengan kesilapan kecil boleh menyebabkan kemalangan & kematian. Betul la ajal & maut dah tertulis di mana, bila & bagaimana tapi sebagai manusia rasanya memang wajib kita menjaga keselamatan diri. Kalau dok fikir kalau nak mati tu mati jugak.. Baik kau pergi tidur kat landasan keretapi jer.. Kalau belum ajal Insya Allah kau tak mati.

Bergayut macam tu je.. buatnya time tu tetiba tapak tangan berpeluh licin.. Na'uzubillah... Semoga kau sentiasa di lindungi dari segala malapetaka yer dik. Jangan tiru mat saleh sangat la dik.. bak kata mami jarum orang barat otak dia berkarat tu kadang2 cara depa berfikir di luar logik akal manusia. hehehe

Moral of story.. Ni cuma nasihat dari seorang kakak.. Hope kau tak buat lagi aksi2 macam ni. Ingatlah orang tersayang walaupun kau tak sayang nyawa sendiri tapi masih ada orang yang sayang kau & akan bersedih jika berlaku sesuatu keatas diri kau. Kalau tak sayang diri sendiri, kasihanilah mereka yang menyayangi diri mu. Peace Yo!

4 comments:

  1. Walaupun auni seorang yang berani, tapi............. tetap bergetar jiwa tengok gambar ni..

    ReplyDelete
  2. isk..isk..taubat dik..hihi
    kalau gne nak raih femes viral...cik akak memang tak nak..
    tak cukup lagi amal ibadat nie...

    ReplyDelete
  3. Yang bersusah payah mencari ajal ni dah kenapa? Memang tak sayang nyawa budak ni tau. Kotnya lepas putus sudah kasih-sayang ni, itu yang nak cari pendek nyawa. Nasib baiklah dah tertulis di azali yang dia tak mati bergayut kali pertama macam ni tau!

    ReplyDelete
  4. adoi..akak pun kecut perut tengok..bebudak sekarang gila perhatian sungguh..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!