BANYAK PREMIS JUAL DVD FILEM ORIGINAL GULUNG TIKAR, TERPAKSA PILIH CETAK ROMPAK

5.9.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

BANYAK PREMIS JUAL DVD FILEM ORIGINAL GULUNG TIKAR, TERPAKSA PILIH CETAK ROMPAK. Aku ada satu favourite kedai jual dvd original. Dulu kat Selayang Mall aku selalu beli lepas kedai dia kat situ tutup sebab sewa kedai di naikkan.. aku menjajah pulak kat wangsa walk mall. 2 minggu lepas aku pergi.. Cari filem2 seram baru tak ada keluar walau rasanya dah habis tayangan kat pawagam. Normally kalau lepas 4 bulan tayang memang dah keluar dalam bentuk dvd original. Tapi tak ada maka aku balik dengan tanpa apa2 hasil tangkapan katanya.

Semalam aku pergi lagi.. dia tengah buat clearance stock sampai jumaat ni kalau tak silap. Tapi filem2 baru dah tak ada di jual. Yang dia tengah buat clearance stock semua filem2 lama. Sampai ada yang tinggal harga RM3 tapi filem lama la. Yang penting original DVD.  Semalam pun sebab dah tak ada filem baru aku rembat je filem lama Indonesia sebab aku memang jarang nak beli koleksi filem seram Indonesia. Seingat aku sebelum ni aku pernah beli 1 filem jer Filem Air terjun Pengantin.

Lepas bayar suami aku terkejut harga DVD RM3. Dia tanya betul ke dia kira tu. Aku cakap betul la sebab aku dah double confirm dengan amoi cashier tu sebab mula2 aku pun tak percaya. Yelah.. selalunya kalau membeli belah kat situ habis jugak 30-40 hengget katanya. tetiba minggu ni tak sampai 20 hengget pulak suami aku kena bayar. Mesti dia double check hahaha

Aku syak yang branch situ pun bakal bungkus ikat mati jugak. Yelah.. Zaman sekarang sapa la sangat nak layan DVD melainkan aku yang nak tengok wayang filem seram tak boleh. Kalau nak tengok  wayang kena usung semua. Anak laki bagai.. Laki tu ok la dah besar panjang manusia yang anak tu tak berapa sesuai nak bawak tengok filem seram kat skrin besar macam tu.

Dah tak banyak port2 yang boleh aku beli koleksi dvd filem seram original sekarang. Kalau ada pun rasanya kat One Utama kedai Speedy apa ntah dia. Tapi lebih mahal dari tempat yang aku selalu beli di wangsa walk. Bayangkan sekeping DVD rega dekat RM30 - RM40.. Kalau kat Classic World Entertaiment jangan pelik boleh dapat RM10 jer.. Original Qualiti ada sticker KPDNKK & pengesahan LPF lagi tau. Qualiti memang Qualiti original copy la. Tapi filem omputih tetap mahal. Hahahaha

Kalau mahal sangat kat tempat lain rasanya terpaksa support Ah Lang Nun jugak la.. Tapi tu la Ah Lang Nun ni.. Meluat la tengok dvd dia. Selalu je terbeli yang rakam dalam panggung. Nampak la entiti yang tak di ingini lalu lalang depan skrin pawagam tu. Tu ok lagi.. ada gambar senget benget jadinya. Kat online ni ntah la macam tak jumpa pun ada jual dvd. Kena tukar hobi kumpul novel seram pulak kot lepas ni hehehe

Maka cita cita aku nak buka muzium koleksi dvd filem seram mungkin terbungkus bersama bungkusnya kedai2 jual dvd original kat Malaysia ni. Hahaha.. Almaklum la takkan nak muziumkan dvd cetak rompak pulak kan. hehehe.. Takpe la semua tu koleksi dunia.. Mungkin lepas ni beralih arah kumpul koleksi bekalan akhirat pulak katanya. Insaf mak nak!!!

2 comments:

  1. Ye la sis..kesian dorg x leh cri mkn dh.psrn gelap bermaharajalela..ohh ku tak rela..ku tak rela..

    ReplyDelete
  2. mmm.. kesian juga.. nasib mmg bukankaki beli vcd

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!