INILAH WAJAH SEBENAR SHILA AMZAH BILA TANPA MAKEUP

14.9.16 Suria Lekatlekit 4 Comments

INILAH WAJAH SEBENAR SHILA AMZAH BILA TANPA MAKEUP. Shila Amzah ni aku kenal suara dia dari dia kecik lagi. Masa tu dia masuk pertandingan nyanyian anjuran radio.. Dia nyanyi lagu ciptaan bapak dia bertajuk Ibu. Walaupun masa tu dia masih budak budak aku pun masa tu budak baru nak masuk alam remaja katanya.. Suara dia memang buat aku terkesima. Sampai la dia mula buat album masa tu dia belasan tahun kot.. Pun aku masih suka lagu2 & suara dia. Dia mula menyerlah lepas join One In A Million & dapat Naib Juara. Kalah Dengan Ayu OIAM... Tapi lepas pertandingan tu Shila lebih kedepan berbanding Ayu sehingga mencipta nama di negara China. Walaupun dia menyanyi sampai ke negara China dia tak bertukar dari pakai tudung ke Turban la.. Yang tu aku respect jugak. Istiqomah dia dengan imej bertudung tu.

Shila Amzah dalam solekkan. Cantik kan? Sumber Google

Kehebatan bakat shila Amzah bukan sekadar dari vokal malah dia juga berbakat dalam mencipta lagu. Ni betul2 darah seni bapak dia mengalir dalam diri dia, kan? Bukan setakat boleh menyanyi dengan baik malah lagu hasil ciptaan dia jugak tak kurang hebat. Bakat kurniaan Allah untuk dia.. Alhamdulillah.

Shila Amzah ni selain berbakat dia juga comel & cantik orangnya. Muka manis & manja jer. Kalau senyum tu nampak penuh je gigi tersusun rapi katanya. Muka dia ni lebih kepada muka mak dia. Jadi tak pelik la kenapa dia pun lawa macam mak dia jugak. Biasa la retis kita selalu nampak depa cantik dengan solekkan. Kuasa solekkan ni kita sedia maklum mampu mengubah wajah manusia yang sendu menjadi buluh perindu.. Aku pun kalau tak makeup muka kak limah jer.. Kalau makeup up sikit muka kak limah baru lepas mandi & sikat rambut. Nak kata lawa sangat macam retis tu tidak la.. Tapi cukup la aku perasan lawa hahaha

Tapi kalau muka shila amzah tanpa sebarang calitan kosmetik hatta setitik bedak pun gamaknya macam mana. Mesti semua orang teringin nak tengok. Biasanya kita tengok kulit dia licin,gebu,putih & cantik jer. Flawless, glowing tak payah cakap la. Setitik parut jerawat pun tak ada. Tapi bila dia post gambar dia tanpa sebarang makeup kat IG semalam.. boleh nampak la... sebiji dua kesan parut jerawat tu tapi still masih nampak cantik kulit & muka dia.. Tak caya? Nak tengok sendiri. Tengok gambar kat bawah ni...

Shila Amzah Tanpa Makeup. Still cantik jugak

Pun begitu aku rasa shila berani post gambar dia tanpa makeup ni sebab dia rasa gambar ni pun dia nampak masih cantik. Mustahil la dia nak upload gambar yang dia sendiri nampak hodoh. Sama la macam kita jugak.. Konon No Filter bagai.. tapi still nampak cantik padahal teknik cahaya tu dah cover part2 hodoh kat muka kita. Kalau original kadang2 geng kak limah jugak. Hahahaha... Yelah, aku sendiri pun tak tergamak nak tayang gambar muka hodoh aku. Tak boleh terima hakikat katanya. hahaha...  Nak2 lagi shila Amzah ni retis terkenal bukan je kat Malaysia malah sampai ke negeri china sana nu.. Lagi la kena sentiasa nampak cantik. Almaklum la retis.. Tapi retis2 shila amzah terkenal sampai luar negara pun tak boleh lawan populariti mamat ni. Katanya dia lagi retis dari retis. Nak tau sapa meh tengok kat sini >> Inilah Manusia Yang Lebih Retis dari retis. Populariti dia mengatasi populariti retis malaysia <<

Moral of the story.. cantik pada pandangan mata manusia ni berbeza. Kalau lelaki konon perempuan yang cantik adalah yang tanpa makeup padahal bila perempuan tak makeup dia pandang pulak perempuan lain yang makeup tebal & nampak menyerlah bila berada di public. Yang penting aku perempuan suka makeup yang bukan pandai makeup sangat hahahaha.

4 comments:

  1. Hiiii ..depend.. make up natural ke , make up tebal ke,, kita kan yang nak cantik

    ReplyDelete
  2. Betul..dia ni la antara artis yang selalu post gambar dia tanpa makeup..ada setengah tu tak berani..takut orang nampak dia tak cantik kot..padahal semua orang ada kecantikan nya sendiir..kan??

    ReplyDelete
  3. Dari kecik teringin nak jadi cantik macam Shila Hamzah ni. Dia antara artis yang bergigi jongang dan masih cantik..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com