TAK PAYAH JADI PEREMPUAN KALAU MAKEUP MACAM HARAM - SAFIEY ILIAS

30.9.16 Suria Lekatlekit 5 Comments

TAK PAYAH JADI PEREMPUAN KALAU MAKEUP MACAM HARAM - SAFIEY ILIAS. Tu dia.. sampai hati cakap macam tu tau. Kami yang original perempuan sedih tau awak.. Kami jadi perempuan bukan pilihan kami atau pilihan sesiapa tapi pilihan Allah sebab Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk diri kami. Walaupun kami perempuan yang tak pandai makeup.. tetap kami tak tukar jadi pengkid macam sesetengah lelaki yang pandai makeup tetiba bertukar menjadi Nyah..


Tau la cik bangkak (abang akak) tu jutawan kosmetik, pandai bersolek tapi jangan la maki hamun perempuan yang tak pandai makeup tapi masih cuba jugak nak makeup walau bedak tak sekata & bercapuk. Almaklum nak beli produk mahal2 ni kadang2 tak mampu.. Yang biasa2 ni kalau tak reti teknik yang betul menenyehnya memang la nampak tak sekata & bila panas jadi bercapuk. Biarlah bercapuk asalkan bukan bapuk.. ye dak!! At Least mak tulen.. Nyah bukan tiruan. hehehehe

benci la banyak2 sikit cepat la kau mampos katanya. Sebab kau kata benci nak mampos. hahaha

Kalau benci tengok perempuan yang pakai bedak pun tak reti.. Kau jangan pandang nyah. Kalau betul simpati kau bagi la tutorial free. Atau kau pergi hadap muka depa suruh duduk diam diam kau tolong touch up. Dari ko dok menghamum perempuan seolah2 kau perempuan tulen yang perfect.. pandai makeup bagai kau seolah olah meminta kena maki balik jer.


Rasanya lagi bagus jadi perempuan tak pandai makeup daripada jadi lelaki yang suka bermakeup macam perempuan. Esok mati segala Tamford bagai orang tak tenyeh kat muka kau dah.. kapur barus jugak orang tenyeh. Putih ke hitam ke, pakai bedak bercapuk ke tidak masuk kubur jadi makanan cacing jugak. takde dia tengok kau cantik dengan solekkan tu cacing sayang nak gigit.
Tu dia Azwan Ali pun join sekali carutkan si Safiey Ilias ni

Aku pun perempuan suka bermakeup.. tapi takde la se shantekkk Safiey Ilias walau aku perempuan tulen.. dia tiruan tapi aku ada apa dia takde walau dia makeup lebih cantik dari aku. hahahaha.. Tak pandai makeup boleh belajar tapi kalau jantan nak jadi perempuan kau makeup cantik mana kau takkan mampu jadi perempuan sampai kau mati. Walau pakai bedak bercapuk pun tetap orang panggil perempuan berbanding Kau tetap akan di gelar bapuk walau kau makeup secantik manapun.


5 comments:

  1. Dia ni dah berubah ke belum atau berubah slow2' ,dunia akhir zaman macamn ilah harap sempat lah bertaubat

    ReplyDelete
  2. isk..isk...cik akak setakat tempeh bedak sikit dah berbaloi...nak tempek lebih-lebih macam mamat nie....tak reti lah...cukup natural face..haha

    ReplyDelete
  3. biasalah orang macam ni memang mulut laser tak makan saman..

    ReplyDelete
  4. Ini memang 'benci nak mampus' nih ^_^ Aduhai...

    Kelakar pulak bila si 'perempuan jadian' mengajar perempuan tulin. Dia bukan apa tu, dia benci sebab perempuan yang takda pandai makeup tu perempuan sejati tapi dia mekaplah pakai Tomford ke, Bigfoot ke, tetap tak leh jadi perempuan sejati. Mati-mati orang panggil 'nyah' jugak....

    ReplyDelete
  5. tengok aysyalie komen lak lekit

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!