21 PERKARA PALING TAK BEST BILA MASUK TINGKATAN 6

31.10.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

21 PERKARA PALING TAK BEST BILA MASUK TINGKATAN 6. Dalam Family aku rasanya kakak aku yang sulung je sempat merasa masuk tingkatan 6 tu pun rasa sekejab.. sebulan ke dua bulan tak sure sebelum di panggil sambung belajar ke Uitm Arau, perlis. Yang lain2.. semua tak ada masuk tingkatan 6.. Sambung belajar ke IPT.. aku je konar baring sikit masuk U turn katanya hahaha.. U turn pun ok la jugak boleh cari makan kat blog berbekalkan sedikit ilmu masa belajar kat kolej cap ayam dulu katanya.. Ilmu2 IT tu la banyak membantu aku jadi seorang blogger hari ni. hehehehe...


Jadi nak share pengalaman sendiri memang la aku tak ada pengalaman masuk tingkatan 6 cuma terbaca satu artikel ni. Katanya mana2 pelajar yang masuk tingkatan 6 paling tak suka 21 perkara ni.. Tapi terpaksa kena hadap memang itu yang perlu mereka patuhi walaupun depa dah rasa cukup dewasa untuk buat semua tu. Undang2 tetap la undang2 yer.. Tak kira la kau rasa dewasa ke kanak kanak ke.

Tapi tak tau la betul ke tidak.. Memang benda ni benda yang tak best majoriti budak2 tingkatan 6 kena buat atau maybe certain orang rasa benda ni masih ok je. cuma aku rasa 1 perkara antara 21 perkara ni paling tak best sapa2 pun hadap iatu ragging. Almaklum la.. ragging ni kadang2 ada yang melampau boleh mengundang trauma & boleh jadi mengaibkan jugak. Bila masuk tingkatan 6 kena ragging lagi.. mesti rasa tercabar jugak ego tu. Almaklum la.. kalau ikut dah tingkatan 6 kot.. lain la tingkatan 1 katanya. hehehehe

Tapi walau dalam 21 perkara ni banyak yang tak best ada jugak yang best contoh.. time tu maybe ada mulakan hubungan serius dengan seseorang.. Sapa yang tak suka bercinta ye dak. Nak2 lagi dalam tingkatan 6 feeling budak sekolah dah tak berapa nak ada.. hehehe.. Selebinya 19 perkara yang budak tingkatan 6 rasa tak best meh baca kat sini >> 21 Pengalaman Yang Budak Tingkatan 6 Akan hadap tak kira yang best atau tak best <<

Apapun.. ketahuilah, pengalaman tu kadang2 tak best masa kita hadap tapi jadi sangat manis masa kita kenang. Mungkin benda tu akan buat kita rindu nak kembali ke sekolah.. macam aku dulu masa sekolah paling tak best kena denda berdiri kat tapak perhimpunan tengah panas.. Tapi bila terkenang balik benda tu sebenarnya buat aku jadi terkenal kat sekolah... OkBye sebelum kena herdik. hahahaha

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!