MEMBENTUK & MELUKIS KENING JADI MUDAH DENGAN SILKY GIRL HI-DEFINITION BROW LINER

25.10.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

MEMBENTUK & MELUKIS KENING JADI MUDAH DENGAN SILKY GIRL HI-DEFINITION BROW LINER. Hari ni kita jadi beauty blogger kejab yer.. Aku ni jarang sangat la nak review produk kosmetik sebab aku ni jenis suka makeup tapi bukan pandai makeup sangat pun. Sekadar menconteng warna kemuka tu boleh la. Tapi di sebabkan suka tu aku kadang2 study jugak la kat youtube cara makeup yang simple. Kalau nak suruh makeup smoke eyes tu tak mampu la kot walau pernah cuba tapi aku berani apply lite2 jer. Kalau menyerlah sangat aku takut jadi rupa panda pulak kan. hahahaha


Weekend (ahad) lepas sempat singgah guardian.. Anak aku ni susah sikit sekarang bawa masuk guardian habis semua tester makeup di cubanya. Keluar guardian muka jadi warna warni. So, kena cepat - cepat beli apa yang memang dah ter list dalam otak. Memang aku nak beli eye brow liner ni. Guardian sekarang tak tau la banyak barang kosmetik dah habis tapi tak topup. Mana2 guardian aku pergi sejak dua menjak ni macam tu. Belek jugak la beberapa jenama tapi last2 aku ambil yang brand silky girl jugak. Feeling muda remaja katanya kalau guna produk silky girl ni selain murah. hehehe

Baru sempat cuba brow liner hari ni.. Gigih la melukis kening sorang2 kat rumah. Sebelum ni aku pakai jenis pensil kayu yang kena asal guna sharpener tu. Keras sikit la mata dia. Yang ni jenis lembut macam cream sikit. Ntah orang panggil jenis crayon ke hapa.. Aku pun bukan tahu sangat istilah untuk kosmetik ni. Yang aku beli Silky girl Hi-Definition Brow liner 02 Dark Brown. Kena sedar diri jugak nak pilih warna brow liner ni. Kulit kau bukan putih kuning langsat macam minah saleh nak pakai light brown.. Dark brown tu tak la janggal sangat kan orang pandang kening. Nampak natural je jugak.

Aku memang suka lukis lite2 jer sebab takut over sangat nampak pelik. Gigih touch up kening je tau. Yang lain2 memang tak touch up. hehehe Silky Girl Hi-Definition Brow Liner Dark Brown Testimoni

Memang senang nak membentuk & melukis kening guna Brow liner silky girl jenis ni sebab mata dia empat segi leper macam tu (boleh rujuk gambar paling atas). Kalau jenis pensil kayu kalau asah dia jadi tajam kat hujung kat. Nak lukis tu agak rumit la. Tapi yang jenis ni senang.. selain liner dia bersifat macam cream/crayon ni, bentuk mata dia membantu kita mendapat bentuk yang cantik masa melukis kening. Almaklum la zaman sekarang, orang tak main cukur2 kening dah. Semua bentuk guna brow liner & concealer jer.

Ni antara yang aku guna untuk touch up kening. Silky Girl Brow liner Dark Brown, Pimple & Blemish Concealer IN2IT sebab dia macam pen senang aku nak bentuk bawah kening tu,Berus jenama Naked yang Fake punya untuk kemaskan concealer. Catrice camouflage cream tu aku guna untuk kelopak mata. Semua ni produk yang murah jer.

Aku ni bukan pandai sangat pun lukis kening.. Takat yang hangpa tengok kat gambar tu je kemampuan aku. Tak perfect la. Level2 amatur jer. Yang pasti aku tak suka makeup kening nampak tebal macam kening sin chan tu. Mungkin apply kat kening orang lain nampak lawa tapi kalau muka aku.. aku nampak hodoh. hehehehe


Harga untuk Silky Girl Hi-Definition Brow Liner Dark Brown ni RM20.61. Include sekali dengan berus kening tu untuk memudahkan anda mengemaskan kening yang dah di lukis. Harga tu dah kira mampu milik la. Almaklum la budak2 sekarang sekolah rendah pun kemain dia punya makeup. Depa punya koleksi makeup mengalahkan kita orang tua2. Kita umur macam depa dulu kumpul benda ni jer >> Inilah 20 Benda Yang Budak2 Zaman Dulu Kumpul << Tapi budak2 sekarang tidak lagi kumpul benda2 macam tu. Yang perempuan dah mula pandai makeup confirm la kumpul makeup. Jadi harga kosmetik jenama Silky Girl ni sesuai la buat budak2 yang belum ada income sendiri yang minat pada make up ni. Untuk kali pertama cuba memang rasa ok la.. Not bad. Jimat masa nak bersolek katanya. Tenyeh2 siap. hehehehe

Jadi bagi golongan amatur yang baru belajar lukis & bentuk kening boleh cuba silky girl hi-definiton brow liner ni. Insya Allah puas hati jugak.

1 comment:

  1. zaman anak dara suka la buat. dah anak pinak tak dan dah nak melukis dh..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!