SAKIT HATI TENGOK DRAMA PATAHNYA SEBELAH SAYAP

13.10.16 Suria Lekatlekit 5 Comments

SAKIT HATI TENGOK DRAMA PATAHNYA SEBELAH SAYAP. Sekarang ni ada dua drama yang aku follow. Samudera rindu & Patahnya sebelah sayap. Bukan aku jer.. laki aku pun layan jugak. Kira dua drama tu memang menepati selera tontonan kami la walau masa episod2 awal drama patahnya sebelah sayap tu aku macam tak berapa follow sangat. Masa tu babak - babak yang lebih menyakitkan hati belum muncul.. Kira ni baru nak warm up la.


Tapi memang sakit hati sungguh aku tengok drama tu. Apsal kalau kisah orang teraniaya ni.. Yang kena aniaya macam asyik redha & pasrah je tak buat apa - apa untuk membela diri dia. Atau usaha nak membela diri tu macam nak tak nak jer.. Asyik pasrah.. pasrah.. pasrah.. Normally dalam drama atau filem watak orang teraniaya memang akan macam tu seolah2 orang yang teraniaya ni spesis yang memang tak melawan atau tak berusaha mempertahankan diri. Agak tipikal la watak orang teraniaya dalam drama atau filem melayu. Rasanya kena buat perubahan sikit.. Lepas ni watak orang teraniaya buat yang jenis berjuang mempertahankan diri. Baru nampak perempuan melayu bukan senang di buli, ye dak?? hehehehehe

Watak heroin tu serius aku puji lakonan Ummi Nazeera sekarang berbanding lakonan dia dalam filem penanggal. Masa dalam filem penanggal aku rasa nak carut je tengok. Kira time tu level2 tiang letrik baca skrip lagi la. sangat amatur & aku rasa time tu dia masih belum layak pegang watak utama. Tapi dalam drama patahnya sebelah sayap ni serius watak yang di bawa memberi kesan jugak la kepada aku yang menonton & aku rasa pilihan dia sebagai watak utama dalam drama tu memang pilihan tepat. Dengan air muka dia yang muka minta kesian & muka kena buli tu.. Merealisasikan lagi watak yang di bawa dalam drama tu.

Baru aku rasa sekarang zaman kebangkitan drama melayu bila kat TV meriah tayang drama macam Samudera Rindu & patahnya sebelah sayap walau ada yang dok kondem katanya drama patahnya sebelah sayap copy paste drama korea ntah hapa tajuknya. Aku tak layan drama korea so aku tak tau la apa cerita jadi aku malas nak compare hahahaha. Yang penting bagi aku sekarang drama patahnya sebelah sayap memang best.  Pelakon2 dia pun bagi aku semua membawa watak masing2 dengan jayanya. Watak Jahat Izzue Islam dengan muka dia yang minta penyepak tu.. Serius memang menjadi. Watak lelaki muka kelat tapi romantik yang di lakokan Aeril Zafrel tu memang sesuai la dengan dia sebab dia memang biasa dengan watak watak macam tu. So, watak tu nampak senang dia nak bawa. Gabungan 3 pelakon muda & hebat dalam drama ni membuatkan drama ni hidup & memberi kesan kepada penonton. Baru orang tak judge pelakon jual muka jer.. Pakej pelakon macam ni la baru la orang akan support drama melayu, ye dak???

Korang tak payah kerut2 dahi sangat la bila aku cakap pasal drama melayu... Apa ingat peminat cerita seram tak layan ke drama2 berkisahkan kehidupan macam ni. Ingat peminat cerita seram layan cerita cerita macam ni je ke? >> Bila pelawat misteri datang ke sebuah perkampungan yang aman.. Satu persatu hilang nyawa. Ada berani tengok?? << Cerita seram tetap layan tapi bukan la hari hari.. Hari2 biasa kita layan drama jugak. Aku pun manusia. Aku bukan rare cuma kadang2 lain sikit je taste dari orang lain. hehehehe

Moral of the story.. Akhirnya di fasa2 trend drama adaptasi novel kisah cinta yang buat orang nak muntah tengok.. ada juga drama melayu yang boleh mengangkat maruah drama melayu yang di pijak2 sebelum ni. Tahniah untuk drama patahnya sebelah sayap & samudera rindu dari saya pengkritik filem & drama melayu paling tegar. hahaha.

5 comments:

  1. Haaa memang pon sakit hati sampai cakap ada ke jantan macam tu atas dunia ni geram,, X Pasal2 izzu islam yg kena hakikatnya dia berlakon jer hiii

    ReplyDelete
  2. Maknanya lakonan mereka semua menjadilah la... sampai geram dan benci menengoknya.

    ReplyDelete
  3. sakit hati kat amzar hahahahhaha

    ReplyDelete
  4. Hihi....cik akak sempat follow episod semalam je..

    ReplyDelete
  5. Tengok jugak..sgt suka...siap rakam..hahahha..suka giler watak heroin..mantap...muka dia kesian sungguh..mmg tiru secret love...tp korea lg sedih...huwaaa

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!