YANG SUKA BERGAMBAR & AMBIL GAMBAR DALAM LRT TU ELOK LA BACA NI

11.10.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

YANG SUKA BERGAMBAR & AMBIL GAMBAR DALAM LRT TU ELOK LA BACA NI. Kalau kat korea sekarang ni tengah popular Train To Buhsan.. Tapi kat Malaysia sentiasa popular Train Too Bosan katanya. Kejab delay.. kejab rosak.. Sesak tu sentiasa la kalau waktu puncak. Tu tak campur lagi dengan viral2 penumpang LRT yang kurang pendidikan moral semasa menggunakan perkhidmatan LRT.

LRT

Aku ni tak berani la nak complaint pasal perkhidmatan LRT kat Malaysia.. Rasanya baru merasa naik LRT sekali dua je sepanjang seabad aku tinggal kat sini. Lagipun nak kemana sangat la aku naik LRT tu.. Aku cuma surirumah kalau nak kemana mana pun selalunya bersama suami & anak. Jadi pengangkutan awam memang aku jarang sangat nak guna. Tapi selalu dok baca rungutan dari pengguna2 pengangkutan awam kat Malaysia ni terutama LRT. Sebab LRT dah jadi satu benda penting buat orang key ell ni katanya. Bukan je rakyat malaysia.. Yang pendatang asing tak kira dengan izin & tanpa izin pun bersepah jugak. Terpaksa la berebut2 dengan depa. Almaklum la.. Malaysia ni negara yang bukan je berbilang kaum malah berbilang warganegara katanya. hehehehe

Di sebabkan perkhidmatan LRT di Malaysia dah masuk kategori 'Bad' jugak mungkin cara ni mereka ingin mengembalikan kegembiraan kepada pengguna perkhidmatan LRT di Malaysia setelah macam macam kekecewaan yang terpaksa dihadapi sepanjang menjadi pengguna setia LRT ni. Sebab depa tahu rakyat Malaysia ni memang suka berselfie & ambil gambar tu banyak gambar yang menjadi viral melibatkan kejadian yang berlaku di dalam LRT jadi pihak Vietjet nak bagi sesuatu. Korang suka ambil gambar kan? Suka candid & viralkan orang kan.. Meh tengok apa yang korang akan dapat >> Ganjaran Untuk Pengguna LRT. Jangan Lepaskan Peluang Ni. Terbuka juga untuk mereka yang bukan pengguna LRT << So, jangan sia sia kan peluang yang ada.

Tetiba aku pun rasa nak naik LRT jugak kan. Manalah tau.. kot2 ada rezeki aku jugak. Tapi tu la kena plan time yang tak sesak la. Yelah.. kita nak naik LRT sekadar suka suka.. Orang lain mungkin guna LRT untuk tujuan lebih penting so bagi laluan pada mereka yang memerlukan dulu la.

1 comment:

  1. sepanjang dok kl dulu.. ada la sekali naik lrt...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!