7 CARA ANDA BOLEH DAPAT DUIT SECARA ONLINE

15.11.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

7 CARA ANDA BOLEH DAPAT DUIT SECARA ONLINE. Zaman kos sara hidup semakin tinggi.. dengan GST di mana mana.. harga minyak naik, harga makanan naik.. Memang kena kena cari jalan untuk tambah pendapatan. Dengan merungut.. menghentam kerajaan atau mengeluh dari subuh membawa ke subuh memang takkan mengubah apa - apa. Dok tunggu piliharaya akan datang konon nak mengubah pemerintah sekarang yang belum tentu akan bertukar.. Pun takkan mengubah apa - apa. Kita yang kena mengubah cara hidup. Kalau dulu hanya bergantung dengan gaji setiap bulan.. sekarang kita kena bijak mengambil peluang cari extra income.


Orang kata kalau rajin apapun boleh jadi duit. Kalau malas gunung emas depan mata pun mungkin tak beri manafaat apa2. Harap tunggu orang suap.. Memang sampai bila pun hidup mengais. Merungut, merintih.. sampai akhir hayat hidup dengan simpati & belas ehsan orang sedangkan anda masih ada akal & fizikal yang masih berkemampuan untuk berusaha kearah kehidupan yang lebih baik

Dunia sekarang ni duduk rumah sambil tekan tekan keyboard pun ada orang boleh jadi kaya raya sebab dia rajin,kreatif & bijak mengambil peluang. Macam aku.. Ada la jugak sumber pendapatan sesambil duduk rumah jaga anak & jaga rumahtangga ni. Macam - macam benda boleh buat untuk dapat duit.. Tak semestinya kena jadi blogger.. Tak semestinya kena berniaga online. Tak jadi semua tu pun banyak lagi cara anda boleh dapat pendapatan sampingan secara online ni.

Macam - macam peluang untuk menjana pendapatan secara online sekarang.. Antara yang korang boleh cuba buat adalah >> 7 Cara untuk Dapat Duit Lebih secara online << Dalam 7 cara ni kalau tak dapat buat mungkin salah satu yang korang rasa nak senang & berbaloi.. So cubala. Tak cuba memang sampai bila pun korang tak tahu boleh atau tak buat.

Moral of the story.. Kalau ada kemahuan, disitu ada jalan. Kalau tak ada keinginan yang ada cuma seribu alasan.

2 comments:

  1. nice sharing sis... terima kasih atas perkongsiaan.... betul tu sis, di mana ada kemahuan di situ ada jalannya...

    ReplyDelete
  2. Setuju. Sekarang ini kena kreatif. Dulu mungkin kita boleh buat duit secara Off line. Tapi sekarang, dua-dua medium kena cuba. Saya buat trainning dan konsultation. Di samping hantar proposal atau ada referal dari bekas klient, untuk menambahkan lagi peluang, kena buat juga secara on line.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!