LOVE BITE LABAH LABAH BAHAYA BOLEH MENGUNDANG FITNAH

24.11.16 Suria Lekatlekit 3 Comments

LOVE BITE LABAH LABAH BAHAYA BOLEH MENGUNDANG FITNAH. Walaupun isu ni rasanya dah 2 hari berlalu tetap aku rasa nak mengulas jugak. Bukan apa rasa macam kelakar pun ada kontroversi yang melanda penyanyi antarabangsa yang berasal & memulakan karier nyanyian dia kat Malaysia. Sebab rezeki & bakat... dia melebarkan kerjaya seni dia ke peringkat antarabangsa. Siapa sangka peserta yang pernah uji bakat untuk rancangan Malaysian Idol & tak sempat pun berjuang dalam pertandingan tu kini di kenali di peringkat international.


Mesti yang tak tau terpinga2 sapa gerangan retis tu.. Alah si gadis yang terkenal dengan fesyen turban  tu la. Alah yuna.. Kalau mula2 dia tampil dengan imej bertudung, sampai keluar nama tudung yuna walau dia tak pernah mengeluarkan sebarang jenama tudung atas namanya kini dia dah tak bertudung.. Op's bukan free hair tapi dia kini tampil dengan imej turban

2 hari lepas kecoh pasal love bite yang kelihatan di leher Yuna.. Jadi Yuna terpaksa juga tampil memberi penjelasan supaya tak jadi fitnah yang maha besar. Kata dia bukan love bite tapi tu kesan gigitan labah - labah.. Kesian Yuna, kerana labah labah tak pepasal dia kena fitnah. Tu la Yuna lain kali rajin2 buang sawang.. Baru tak ada labah2 mencabul kehormatan katanya. Dah tu pandai labah2 pilih port panas nak gigit. Kat leher.. Memang mengundang prasangka la kan. Almaklum la Yuna sekarang kan berturban.. jadi memang la leher tu tak boleh nak cover.

Gambar Yuna Yang Menjadi Kontroversi ada love bite tu

Kesian Yuna sebab gigitan asmaradana labah labah tu & fesyen tudung dia yang tak cover leher tu dia di fitnah oleh nitezen media sosial. Kalau betul love bite dari someone yang beromen dengan dia.. Mustahil la dia tak cover sebelum upload gambar.. Takkan la nak tuduh dia sebenarnya dah kahwin senyap2 kat luar negara, love bite tu maybe masa dia honeymoon. Dia lupa dia kawen senyap - senyap.. tu yang lupa nak cover love bite kat leher. Jangan dok buat spekulasi sangat la. Dah dia kata labah2 gigit.. labah2 la. Yang selebihnya, hanya dia & Allah je yang tahu. Tak baik tau menuduh tanpa bukti.

Tapi kontroversi Yuna tak sepanas aksi aksi dalam filem ni >> 6 Aksi “Panas” Yang Ada Dalam Movie Underworld: Blood Wars! Ok Tutup Mata Ye << Yang ni mungkin ada peringkat umur tidak di galakkan menonton berbanding gambar Yuna dengan love bite labah labah di leher tu hehehehe.

Moral of the story.. Jika anda tidak mahu menjadi mangsa gigitan labah labah.. sila pastikan sawang2 di tempat anda tinggal, menginap atau tidur di bersihkan. Peace Yo! hehhehe

3 comments:

  1. Kalau dah itu asbabnya harap semua terima dan tak timbulkan isu lagi.. :)

    ReplyDelete
  2. rumah bersih luar dan dalam..pasti labah-labah tak berani nak masuk rumah

    ReplyDelete
  3. Ohhhh...dengan laman sesawang sekalilah semua kena bersihkan yerk!

    Maaf yerk! Akak ni suci bersih fikiran. Tak fahamlah love bite tu apa. Hahaha!

    Kasihan Yuna. Itulah korang ni orang dah kata kena gigit labah-labah tapi tetap juga nak buat dosa kata orang tu beromen. Ish,dahsyatlah macam ni penangan jadi artis nih!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!