SEBAB KENAPA ANDA KENA ELAK MAKAN DI CAFE HIPSTER TERUTAMA PELAJAR

19.11.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

SEBAB KENAPA ANDA KENA ELAK MAKAN DI CAFE HIPSTER TERUTAMA PELAJAR. Sapa2 yang suka berkunjung kat cafe2 berkonsepkan hipster sekarang konon nampak trendy la kan.. Yelah.. benda tu tengah In-Trend katanya. Masing2 nak makan, ambil gambar & upload kat media sosial setiap kali makan kat cafe hipster. Baru nampak stylo milo katanya. Tapi golongan ahkak2 macam aku ni rasanya dah habis zaman nak makan kat tempat2 yang berunsur trend zaman sekarang. Kami makan tempat yang selesa untuk bawa keluarga, nak2 lagi yang ada anak kecik, sedap, portion makanan yang mengeyangkan & harga yang berbaloi nak bayar.

Gambar sekadar hiasan. Sumber Google

Zaman ekonomi pun semakin ekonomoney ni.. Rasanya ahdik ahdik terutama yang masih belajar tu kau tak payah tunjuk macam 'orang ada ada' sangat la kan. Makan kat cafe2 hipster.. Warung2 tak layan katanya. Takut nanti.. tak sampai hujung bulan orang mampu makan nasi berlauk kau terpaksa berpuasa 24 jam sehari pulak. Tetiba keluar harian metro muka depan.. Pelajar IPT usus bocor sebab tak makan.. Konon macam kos makan mahal sangat sampai tak mampu student nak bayar.. padahal depa tak tau dia masa ada duit melepak je kat cafe hipster tu. Sekali duduk RM20 - RM30 kos dia.

Kalau korang rasa taknak usus koyak di pertengahan bulan elok la elakkan dari makan di cafe hipster yang kita sedia maklum kadang2 secawan kopi dia pun cecah RM12. Kalau minum kat restoran biasa baru singgit ke dua hengget lebih je kena bayar. Kau tak payah hipster sangat la kalau jenis tak berduit. Zaman sekarang pepatah biar papa asal bergaya untuk orang2 kurang cerdik je amalkan. Tak guna belajar tinggi2 tapi nampak macam bodoh tak pandai manage kewangan & tak pandai sedar diri. hahahaha

Tu salah satu tips untuk korang kurangkan perbelanjaan. Jangan makan atau minum kat cafe hipster kecuali orang belanja jer.. hehehe. Selebihnya kalau korang nak tahu macam mana korang sebagai student mampu jimat belanja & terus survive untuk hidup tanpa menyeksakan diri boleh baca kat sini >> 6 Cara Efektif Untuk Korang Survive Hidup Sebagai Student Tanpa Perlu Berbelanja Banyak << Moga2 korang tak perlu berlapar sepanjang tempoh pengajian korang. hehehehe

Moral of the story.. Memang zaman sekarang boleh nampak ramai student2 yang rajin sangat upload gambar makan minum kat cafe2 hipster ni. Lepas tu merungut la nak beli buku bagai tak cukup duit. Kalau korang jumpa spesis student macam ni korang cuma komen kat dia.. Mohon sedar diri. hahahahahaha.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!