SEMUA LELAKI MATI DALAM TRAIN TO BUSAN

14.11.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

SEMUA LELAKI MATI DALAM TRAIN TO BUSAN. Walaupun cerita ni dah basi bagi sesetengah orang.. Ada ku kesah nak mengulas. Konsep aku senang.. Aku tak kisah jadi orang yang terakhir tulis sebab aku lebih suka menulis apa yang aku tahu.. Nak review filem atau drama pun normally memang yang aku tengok & aku rasa berminat nak mengulas. Tak kisah la dah basi ke atau fresh from oven ke.. hehehehe


Alkisahnya semalam tersinggah tesco. Lama jugak tak masuk tesco sebab anak aku ni masuk tesco dia jadi hilang pertimbangan sikit.. Almaklum banyak benda yang attract dia. Tapi semalam kebetulan nak cari something yang ada kat tesco maka singgah la.. Saja je la usya2 kat rak dvd tu.. Memang rezeki tengok dvd filem Train To Busan dah keluar. Walaupun trend sekarang selain tengok kat pawagam, orang tengok online. Aku dah cuba ikut trend tapi feel tu tak mencapai tahap kepuasan. Baru starting cerita aku dah rasa tak best nak tengok dari skrin pc ni. Aku kena tengok dari skrin TV jugak...


Train To Busan.. Serius bukan cerita seram walau di klasifikasikan sebagai horror movie. Memang tak seram. effect2 zombie dia takde mengerikan sangat bagi aku cuma jalan cerita dia memang buat aku & laki aku terus berhenti online seketika waktu bagi memberi laluan kepada filem tu. Memang cerita dia tak banyak sembang2 tak berilmiah.. Lebih kepada aksi. Cerita ni macam orang dok bagitau.. Sedih ok! Jiwa seram aku ni pun tersentuh. Banyak aspek pengorbanan di tonjolkan dalam filem ni tak kurang jugak seperti yang kita tahu ada seorang watak lelaki tua yang pentingkan diri sendiri. Dia sanggup jadikan orang lain perisai untuk menyelamatkan diri dari di serang zombie. Tapi akhirnya dia jugak jadi korban zombie.

Watak lelaki tua paling di benci dalam Filem Train To Busan

Ending cerita ni semua lelaki dalam Train To Busan menjadi korban zombie & mati. Yang hero pun mati apatah lagi yang watak extra untuk meramaikan majlis jer. Jangan harap la depa nak dapat scene dapat selamatkan diri & hidup dengan bahagia kan. Yang terselamat cuma seorang kanak kanak & seorang wanita mengandung yang kedua2 mereka ni tak ada pertalian saudara. Cuma naik satu train yang sama. Bapa kepada kanak kanak ni hero dalam cerita ni tapi ayah dia pun kena jangkitan zombie tu dekat ending2 cerita & suami perempuan mengandung tu terkorban demi menyelamatkan isteri & beberapa orang penumpang yang masa tu masih selamat masa tu.

2 hero dalam filem Train To Busan. Sorang Mati Masa pertengahan cerita. Yang Kurus hensem tu mati dekat ending cerita

Macam majoriti penonton lain, aku rasa train to busan filem yang memang best di tonton. Serius hilang rasa mengantuk walau effect2 darah ke hapa macam tak ngeri sangat tapi perjalanan cerita dia buat kau sentiasa tunggu & tunggu apa akan berlaku seterusnya. Aku pun tak dapat agak siapa yang akan terselamat sampai la akhir cerita baru tahu. Part2 sedih tu berkaca jugak mata..

2 Perempuan yang terselamat. Seorang anak kepada hero ensem & sorang lagi isteri kepada hero yang gempal sikit. Rujuk gambar kat atas

Moral of the story.. Naik train sebab nak mengelak dari tersangkut dalam kesesakkan jalan raya tapi bila naik train lebih menyeramkan.. sebab tak mustahil boleh berlaku kejadian kejadian tak di ingini walau mustahil la kena serang zombie tapi serangan secara halus pun banyak jugak. Jadi terfikir nak beli kereta, maybe kereta proton persona yang baru tu menjadi pilihan anda tapi please jangan beli dulu proton persona sebelum anda baca ni >> Beberapa Perkara Yang Korang Tak Tahu Tentang The All New Proton Persona << Penting tau kita tahu tentang kelebihan & kelemahan kereta yang ingin kita beli.

1 comment:

  1. org kata cita ni best
    org kata lah sbb MG dah lamaaa gila tak p tgk moviee..huhu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!