15 DECEMBER BAKAL DIHANTUI DENGAN HAUNTED SCHOOL

7.12.16 Suria Lekatlekit 2 Comments

15 DECEMBER BAKAL DIHANTUI DENGAN HAUNTED SCHOOL. Bagi peminat cerita & filem seram ni dia macam alert jer kan kalau ada cerita atau filem2 seram terbaru. Almaklum la.. Sebagai peminat tegar tiap kali keluar filem baru Instinct tu dah dapat rasa tu katanya.. Macam ada kuasa mistik jugak. hehehehe


Aku ni seperti yang ramai sedia maklum memang peminat cerita & filem seram nak2 lagi Filem thailand. Filem Seram Thailand memang jarang mengecewakan aku walau ada jugak yang tak menepati standard seram & citarasa puaka aku tapi jumlahnya sangat sedikit berbanding Filem Malaysia terutama terbitan MiG. hahahaha. Agaknya bila la Filem Terbitan MiG ni nak ada anjakkan paradigma sampai aku boleh jadi peminat setia filem2 seram keluaran MiG. Satu harapan besar juga sebab MiG antara produksi yang banyak menghasilkan filem2 seram tapi cuma filem yang di terbitkan tu bukan je tak seram malah tak best langsung untuk di tonton.

Berbalik kepada Filem Seram Terbaru dari Thailand ni, Haunted School. Tajuk pun dah mengambarkan kisah seram yang berlaku di sekolah. Dari sinopsis yang aku baca kisahnya tentang sekolah yang mempunyai satu misteri. Walaupun pelajar bertukar ganti tapi bangun & bilik2 di situ masih kekal sama tanpa ada sebarang perubahan. Kisahnya berlaku pada hari orientasi di mana ada sekumpulan pelajar ni tidak menghadiri kelas. Mereka duduk melepak sambil bercerita kisah seram bagi menakutkan sesama sendiri. Kejadian seram bermula bila semua watak2 dalam cerita seram mereka tu menjadi nyata & menghantui semua pelajar di sekolah tersebut membuatkan sekolah itu semakin tidak selamat. Nak tahu apa berlaku seterusnya kena la tonton sendiri.

Trailer Filem Haunted School

Nampak ada dah Blogger hiburan mula mempromosikan filem ni. Mula di edarkan tiket2 percuma untuk tayangan perdana pada 14 December nanti. Bertuah la sapa dapat kan? Of course ada blogger akan dapat. Kalau tak ada anak ni, nak jugak aku rebut tiket tayangan perdana tapi apakan daya semua tu terpaksa di korbankan & tunggu je la DVD keluar nanti untuk di jadikan koleksi. Nasib baik walaupun aku minat dengan filem2 seram Thailand ni tapi aku takde la obses nak jadi orang pertama menonton sesebuah filem. Aku rilex je sampai aku jumpa dvd dia kat pasaran.

Tak silap aku kat Thailand dah keluar bulan october lepas. Ni kalau online rasanya dah ada cuma maybe tak ada subtitle la kot. Kalau korang faham bahasa Thailand boleh la tengok, ye dak. Tapi aku memang nak tengok biar puas hati. Sebab tu aku tak suka dvd cetak rompak.. Tapi kalau cetak rompak yang rakam dari Astro First tu boleh la layan. Gambar ok & subtitle pun ok tapi beli dvd cetak rompak banyak risiko. Kau tak tau yang mana dia rakam dalam panggung wayang, yang mana dia rakam dari astro first & yang mana dia ambil dari original copy. Kau cuma boleh beli & lepas beli baru kau tahu kualiti dia macam mana. Selalu terbeli yang rakam panggung memang tahap rasa nak maki. dengar orang sembang la.. gambar senget benget, alih2 aku tak tengok pun. Jadi sebab aku taknak spoil mood sendiri, aku lebih suka beli original. hehehehehe

Tapi kalau korang tak minat filem seram sebab penakut nak tengok wayang banyak je filem2 hujung tahun yang best best di tayangkan. Nak tahu filem apa yang best hujung tahun ni boleh tengok kat sini >> Inilah Filem2 Yang Korang Kena Tonton Sebelum Berakhir 2016 <<

Jadi pada yang tak berkesempatan bawa anak anak pergi bercuti sempena cuti sekolah ni boleh la bawa pergi tengok wayang tapi tengok la filem yang bersesuaian dengan umur anak anak korang. Kalau yang anak2 dah besar nak bawa tengok filem haunted school ni boleh la.. Kalau yang masih kecik2 tu tak sesuai la kan...

2 comments:

  1. sama la kita.. minat movie tapi takde lah obses nak jadi yang pertama..

    ReplyDelete
  2. nak tengok tapi kena tunggu ramai ada kt rumah ni..kalau sorang2 tgk memang tak berani hehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!