5 JENIS SNEK YANG SEDAP ANDA BOLEH MAKAN TANPA RISAU PASAL KOLESTROL

15.12.16 Suria Lekatlekit 1 Comments

5 JENIS SNEK YANG SEDAP ANDA BOLEH MAKAN TANPA RISAU PASAL KOLESTROL. Snek atau lebih senang faham makanan ringan yang kita selalu akan fikir ia berbentuk macam junk food yang kurang sihat & banyak perisa/perasa tiruan. Makanan macam tu selalunya akan menyebabkan masalah kesihatan & kegemukkan. Sebab tu la kalau orang nak ber diet dia elakkan ambil snek2 yang mempunyai kadar kolestrol yang tinggi.


Tapi tidak semua snek tidak sihat di makan ketika anda lapar.. Ada snek yang baik untuk di ambil tanpa perlu risau tentang kolestrol. Antaranya coklat.. Mesti ada yang was was kan nak makan coklat sebab ramai yang percaya coklat juga antara penyebab kegemukkan jugak. Sebab tu katanya orang gemuk suka makan coklat.. Amboi tak sayang mulut kan cakap macam tu. Melambak orang kurus suka makan coklat jugak ok!!..

Tak salah nak jadikan coklat sebagai snek tapi pastikan anda pilih coklat gelap yang tidak mempunyai lemak tepu dari minyak sawit. Makan pun jangan la sampai kenyang macam makan nasi pulak.. Makan ala kadar. Sebab makan coklat ni ada kebaikkannya jugak.. Antaranya boleh mengurangkan risiko di serang strok & serangan jantung. Cuma kalau di ambil berlebihan confirm la memudaratkan

Tu salah satu snek yang korang boleh makan tanpa rasa bersalah atau takut akan menyebabkan kolestrol tinggi dalam badan. Kalau nak tahu apa lagi snek yang sedap & boleh di ambil tanpa perlu risau pasal kolestrol meh baca kat sini >> 5 Jenis Snek Yang Anda Boleh Makan Tanpa Rasa Bersalah << Jadi lepas ni tak payah nak stress lagi nak nikmati snek2 ni. Insya Allah.. Ia tidak memudaratkan malah membantu anda untuk hidup lebih sihat.

Jadi pada pengamalan makanan sihat.. Lepas ni korang tak rasa was was lagi la nak menikmati snek ni, ok!

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com