BIAR AKU JADI PENUNGGU EPISOD 4.. KEJAMNYA AFEEF TINGGALKAN IFFAT TANPA KHABAR

29.12.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

BIAR AKU JADI PENUNGGU EPISOD 4.. KEJAMNYA AFEEF TINGGALKAN IFFAT TANPA KHABAR. Untuk episod 4 ni aku masih berpeluang menonton drama adaptasi Novel Biar Aku Jadi Penunggu.. Jalan cerita dia pun nampaknya dah semakin best untuk di layan.. erkk.. rasanya dari episod pertama pun memang boleh layan rasanya. hehehehe


Jadi sambungan semalam lepas hantar Afeef kat Airport Iffat terserempak dengan seorang kawan satu sekolah merangkap kawan si Damia tu.. Bila tahu damia juga berlepas ke luar negara pada hari yang sama Afeef flight perasaan curiga & cemburu tu mula muncul tapi Iffat tak layan sangat. Malam selepas tu Afeef call & just cakap dia dah sampai kemudian end call sebelum Iffat sempat bercakap apa2. Si Iffat memang sentiasa positif jer.. dia anggap handphone Afeef habis kredit.  Selepas sebulan Afeef ke luar negara hanya sekali je Afeef call Iffat iatu masa dia baru sampai lepas tu dia tak pernah call lagi. Walaupun dia kecil hati jugak Afeef tak hubungi atau balas email dia.. Iffat tetap mendoakan yang terbaik untuk Afeef. Bukan je Iffat, malah keluarga dia sendiri pun dia tak hubungi & bila mak dia call pun dia tak pernah jawab. Geram pulak hati kita ni, wak!! Rasa nak tunjal2 je kepala Afeef tu tau!! Tapi mujur Iffat mendapat keluarga mertua yang sangat supportive yang sentiasa memberi kata kata yang menyedapkan hati Iffat.

Dalam pada masa yang sama Iffat juga terpaksa menjadi orang tengah untuk abang dia yang tengah nak tackle kakak ipar Iffat iatu kakak kepada Afeef. Tapi dua2 ni jenis pemalu.. So, masing2 tak nak mulakan. Kaklong si Afeef tu seorang balu kematian suami akibat kemalangan. Dalam episod ni akhirnya kebetulan mereka terserempak & bertemu juga. So masing2 ambil peluang duduk & bercerita. Abang Iffat pun ambil kesempatan meluahkan perasaan pada kaklong Afeef.

Dalam episod 4 ni Iffat pun dah habis belajar.. Maka dia dia pun merancang untuk bekerja la. Maka bermula la rutin mencari kerja tapi nampak rezeki dia tak semudah kawan kawan dia yang habis belajar terus dapat offer bekerja di syarikat milik keluarga salah seorang kawan mereka, Raff. Alah yang suka kat iffat dalam diam tu.. Iffat juga di offer tapi dia menolak sebab dia tahu perasaan lelaki tu pada dia.. Maka dia taknak benda tu nanti jadi masalah pada dia

Tanpa pengetahuan Iffat.. Raff membantu dia mendapatkan pekerjaan di sebuah syarikat dengan bantuan seorang kawan sebab dia tahu Iffat takkan bekerja di syarikat dia..

Selepas 3 tahun.. Afeef masih menyepikan diri tanpa khabar & tidak pernah menghubungi Iffat sepanjang dia berada di luar negara. Iffat masih tertanya tanya apa sebab dia di perlakukan macam tu. Yelah.. Hati mana tak hancur.. lepas kawen di tinggalkan dengan alasan nak sambung belajar di luar negara lepas tu langsung tak di hubungi. Tinggal bini bagai di gantung tak bertali.. Tak boleh aku!! Geram dah ni!! Nanti kau Afeef!! erkk.. ter emo pulak!

Tapi Iffat tetap setia menunggu atas nama seorang Isteri walaupun orang lain rasa apa yang Iffat setia & tunggu itu adalah perkara yang sia sia.. Tapi kalau dah sayang kan.. Apa nak di kata. Masih berharap sang suami kembali kepangkuan dia.

Dalam Episod ni juga.. Afeef kembali selepas bertahun hilang khabar.. Lepas tu bersambung. Apa berlaku seterusnya.. Tunggu je minggu depan ok! Jangan gelojoh sangat. Tengok macam aku ni sabar tengok sampai 4 episod tanpa skip. Bukan senang tau aku nak follow drama slot akasia macam ni. Hanya drama terpilih je tau.. hahahaha

Nampaknya drama ni tak meleret sangat untuk minggu pertama. Semua jenis straight to the point. Maka aku pun tak jemu sangat la tengok. Bagus pengarah drama ni tak ada babak2 yang tak penting dalam drama ni. Jadi tunggu minggu depan adakah masih ada review di blog lekatlekit.com drama ni? Wallahualam...

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!