DIARI CINTA KITA KISAH SUAMI CURANG MASA ISTERI SAKIT

24.12.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

DIARI CINTA KITA KISAH SUAMI CURANG MASA ISTERI SAKIT. Geram jugak la kan kalau kita dengar cerita cerita macam tu.. Sepatutnya bini tengah sakit suami tu la jadi pelindung & penguat semangat tapi time tu jugak dia nak cari perempuan lain. Kalau kita di kasut perempuan tu pun mesti hancur lebur bagai di blender hati ini tau..


Macam tu la kisah yang sedang di tayangkan di TV9 slot Azalea pukul 8.30 malam. Episod berapa aku sendiri tak sure. Almaklum la walau follow aku ni jenis tengok tv on off jer.. On je tv kadang2 aku fokus kat benda lain. Ni pun sambil tengok drama aku taip entri hahaha...

Bila dok tengok hari hari drama ni walau watak lelaki tu sangat caring, romantik tapi bila dia ada skandal dengan doktor yang merawat isteri dia kemudian pi kawen senyap2 di belakang bini wah.. menyirap jugak tengok muka jantan tu. So, jadikan pengajaran je kaum wanita.. lelaki ni walau nampak caring, romantik & berhati mulia kadang2 bukan boleh percaya sangat. So, tak payah nak cerita kat orang sangat la kan.. yang laki kau la.. paling baik.. paling best.. paling setia bagai. Takut jadi macam drama ni memang kau akan jatuh level berkecai nak bangun pun rasa macam tak ada upaya dah. Sebab hati manusia ni tak mustahil boleh berubah. Lagi satu risiko jugak bila dok bagitau laki kita ni macam mana.. satgi ada pulak perempuan berkenan. hahaha

Memang la lelaki boleh berkahwin lebih dari satu tapi kalau cara kahwin tu sorok dari isteri pertama memang nampak looser sangat tau! Bagi aku lelaki yang macam tu memang tak berapa layak berpoligami..

Terlanjur cerita pasal drama ni ok la kita bagi sikit la sinopsis bagi mereka yang mungkin tak sempat nak menonton kat tv

Kisahnya pasal seorang laki orang ni yang konon di gambarkan seorang yang sangat romantik & caring terhadap isterinya. Depa ni kahwin dah dekat 7 tahun tapi tak ada anak tapi perkara tu tak pernah jadi isu & mereka tetap bahagia. Yelah.. belum jumpa perempuan lain lagi kan. Tu yang belum jadi isu katanya.. Dah jumpa perempuan lain masak terlebih garam pun mungkin jadi sebab dia nak kawen lain.. apatah lagi kalau takde anak.. Ops! ter emo pulak. Ok sambung...

Nak di jadikan cerita satu hari bini dia di sahkan mengidap kanser usus. So, si suami ni atas dasar kasih sayang dia sanggup ambil cuti demi nak jaga isteri dia yang sakit supaya sentiasa mendapat rawatan. Tu yang terbekenalan dengan seorang doktor muda & cantik ni.. Sebab sikap caring & romantik lelaki ni pada isteri dia, doktor tu pula jatuh cinta walau dia tau laki orang. Doktor tu pun sebenarnya dah bertunang tapi tunang dia ni kaki perempuan sikit & seorang anak ikan pada sorang mak datin. Yang ni payah.. Asal nampak laki romantik sikit ja nak tak kira laki orang pun.

Bermula dari situ lelaki & doktor tu mula rapat.. dah rapat mula meluahkan perasaan.Lepas tu skandal.. & akhirnya depa pun kawen senyap2 tanpa pengetahuan isteri pertama. Pun macam tu si suami tetap masih mengutamakan isteri pertama & menjaganya dengan baik. Tapi benda2 macam ni mana boleh simpan lama ye dak.. Akhirnya bini pertama tahu juga dia telah di madukan tanpa rela terus dia taknak teruskan rawatan untuk sakit kansernya. Maka penyakit dia pun semakin teruk. Si doktor merangkap perampas suami orang tu pun mula rasa bersalah bila tengok keadaan pesakit merangkap madunya tu bertambah teruk.

Untuk episod malam ni memang belum kantoi lagi. Nampak2 semua masih bahagia & masing2 berjaya simpan rahsia dengan baik dari pengetahuan bini pertama cuma tunang (maybe bekas tunang kot.. entahlah tak sure) tengah menyiasat hubungan si doktor dengan suami orang tu sebab dia nampak depa mesra sangat. Apa jadi lepas tu korang follow la sendiri la. Nampak macam best jugak walau mula2 macam boring & aku tak minat pelakon tasha shila tu. Lama tak nampak Tasha Shila berlakon kan.. Baru2 ni ada juga something dia post kat IG yang mengejutkan.. tapi rupa rupanya.. tengok sendiri kat sini >> LOL! Ingatkan apa lah yang selebriti terkenal ni post kat Instagram. Rupa-rupanya.. << Ingatkan apa la kan? hehehe

Jadi supporter drama melayu pastikan anda menonton Diari Cinta Kita.. Tajuk dia macam tajuk novel dulu dulu je kan. Tapi tak sure drama ni adaptasi novel ke tidak.. Rasanya tak kot. hehehehe

P/S : Kenapa bagi watak perampas suami orang tu kat Ayu Raudah.. Patut watak bini pertama yang di pegang tasha shila tu kat Ayu Raudah & watak perampas tu Tasha Shila yang bawa baru lebih benci sikit aku tengok muka dia hahahaha

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!