HASHTAG KESIPUAN MULA JADI VIRAL & TROLL DI MEDIA SOSIAL

8.12.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

HASHTAG KESIPUAN MULA JADI VIRAL & TROLL DI MEDIA SOSIAL.  Hari ni hari kesipuan buat rakyat malaysia bila masing2 mula menggunakan hashtag kesipuan untuk mengaitkan dengan isu yang tengah viral sekarang. Bagi yang tak tau apa kejadahnya sedang berlaku takpe nanti aku bagi link entri untuk korang baca kisah di sebalik kesipuan hari ni.


Bila search guna hashtag kesipuan (#kesipuan) kat facebook nak gelak pun ada.. Sedih pun ada jugak la. Tapi bila tengok gelagat nitezen ni memang kadang2 boleh hilang stress jugak. Memang nitezen kaki troll ok! Jadi berhati hati la dalam mengeluarkan sebarang kenyataan.. Silap haribulan jadi troll memang akan kesipuan. hehehehe.

Walaupun kesipuan yang di maksudkan tu adalah perkara yang memalukan tapi kita jarang jarang dengar orang guna perkataan kesipuan. Tak tahu la perkataan tu ada dalam kamus dewan bahasa ke tidak.. Yang pasti aku rasa sejak aku sekolah dulu memang tak pernah guna atau di ajar guna perkataan kesipuan. hehehehe... Sungguh beralas & berkias kan bahasa dalam surat pembatalan jemputan tu..

Kalau korang nak baca troll2 menggunakan hashtag kesipuan (#kesipuan) boleh la search sendiri kat media sosial (FB/Twitter/Instagram).. Yang aku tunjuk kat bawah ni sebahagian dari status2 yang menggunakan hashtag kesipuan jer...


Moral of the story.. Mesti ada yang kesipuan terutama yang mengarang surat tu bila nitezen mula troll dengan hashtag kesipuan. hikhikhik

P/S : bagi yang tak faham viral hashtag kesipuan boleh rujuk entri ni : SURAT PEMBATALAN UNDANGAN KEPADA TUN MAHATHIR KE MAJLIS MELAFAZ & MENANDATANGANI SURAT SUMPAH JAWATAN OLEH SERI PADUKA BAGINDA JADI VIRAL

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com