PETANDA KENING & KELOPAK MATA BERGERAK

27.12.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

PETANDA KENING & KELOPAK MATA BERGERAK. Tetiba hari ni nak google pasal petanda anggota badan bergerak gerak.. Aku selalu mengalami gelaja kelopak mata bergerak gerak ni.. Walaupun macam2 tafsiran yang di buat melalui gejala kelopak mata tiba2 bergerak sendiri tapi aku tak nak ambil sebagai satu kepercayaan tapi aku ambil sebagai satu kebetulan..


Yup selalunya kalau kelopak mata kanan bergerak gerak.. akan di susuli berita gembira selepas tu & kalau kelopak mata kiri bergerak gerak ada je perkara duka atau sedih atau sakit hati nak berlaku.. Tapi yang jarang berlaku pada aku adalah kening bergerak gerak sendiri.. Kebetulan pagi ni tetiba kening kiri bergerak gerak sendiri.. Gerakkan yang kuat & terasa jugak la. Sesaja la google nak tahu apa tafsiran di sebalik kejadian macam tu..

Yang aku baca kalau kening kiri bergerak gerak petanda nak dapat duit.. Alhamdulillah. Moga melimpah ruah la rezeki aku hujung tahun ni. Tapi takde la aku percaya & berharap sangat. Nak duit macam biasa la kena kerja.. So aku terus je buat kerja aku macam biasa yang boleh mendatangkan duit. Rezeki tu semua dari Allah.. Kening bergerak ke hapa.. Mungkin 'sign' dari Allah mungkin jugak kebetulan.. Wallahualam. Allah lebih mengetahui segalanya.

👀 Jika Alis Kanan bergerak-gerak – akan bertemu orang yang disenangi.
👀 Alis Kiri – akan mendapat wang.
👀 Kelopak Mata Kanan diatas bergerak – akan mendapat keuntungan dan beroleh keamanan.
👀 Kelopak Mata Kanan dibawah bergerak – akan mendapat kesusahan.
👀 Kelopak Mata Kiri diatas bergerak – akan mendapat kebaikan.
👀 Kelopak Mata Kiri dibawah bergerak – hendak menangis.
👀 Ekor Mata Kanan bergerak – menerima kedatangan orang jauh.
👀 Ekor Mata Kiri bergerak-gerak – mendapat sedikit kepayahan.
👀 Biji Mata Kanan bergerak-gerak – akan menangis dalam bercinta.
👀 Biji Mata Kiri bergerak-gerak – gembira dihati.
👀 Kening Kiri bergerak-gerak – beroleh kelapangan.

Dari sudut sain perubatan & kesihatan pula ada alasan dia tersendiri.. Jika kelopak mata bergerak gerak ni dari sudut kesihatan ia di sebut sebagai ‘Eye Twitching‘. Antara penyebab berlakunya eye twitching ini adalah

Tekanan
Keletihan
Eye Strain (Ketegangan Mata)
Mata Kering
Pemakanan Yang Tidak Seimbang


Mungkin juga la kan.. Kadang2 letih dok tengok skrin pc buat kerja2 kat blog, scroll FB bagai. Nak nak lagi kalau dapat data Internet macam ni >> 10 GB Facebook + 10GB Basic Internet. Kalau Nak Sila Tengok kat sini << Confirm melekat lekit terus depan skrin phone sampai tak berkedip mata. Mungkin benda tu menyebabkan berlaku ketegangan mata, mata jadi kering. Di tambah lagi kita ni bukan pengamal diet seimbang sangat hahahaha...

Apapun andai ia satu 'Signal' dari Allah pada sesuatu perkara moga yang datang tu baik baik saja.. Kalau yang kurang baik pun moga di permudahkan segalanya. 

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com