SEQY BEAUTY BB CREAM BERFUNGSI SEBAGAI BEDAK ASAS JUGA MERAWAT KULIT BERMASALAH JERAWAT

7.12.16 Suria Lekatlekit 0 Comments

SEQY BEAUTY BB CREAM BERFUNGSI SEBAGAI BEDAK ASAS JUGA MERAWAT KULIT BERMASALAH JERAWAT. Bedak asas ni sangat penting kalau nak bersolek. Tanpa bedak asas rasa macam tak lengkap solekkan & kadang2 pemakaian bedak pun jadi macam tak sekata atau tak melekat pada kulit. Bedak asas seperti yang kita sedia maklum.. Selain menyempurnakan solekkan ia jugak berfungsi menutup cela pada wajah.


Tapi awas.. Bedak asas @ foundation ni.. Bukan semua boleh main pakai jer. Aku pernah jugak tersilap pakai sejenis foundation yang ada brand & harga pun bukan murah sangat. Tapi di sebabkan ia tidak sesuai dengan kulit wajah aku.. Maka tumbuhlah jerawat monster kat muka. Tapi masa pakai memang best.. nampak sekata, kulit jadi cantik tapi kesan dia selepas tu memang menangis depan cermin ok! Jadi penting untuk kita pilih foundation atau apa2 jer produk yang berfungsi sebagai bedak asas yang menepati & bersesuaian dengan kulit wajah kita.

Salah satu produk bumiputera yang selamat & Insya Allah tidak memudaratkan kulit wajah anda adalah Seqybeauty BB Cream. Sebab selain ia mempunya fungsi seperti bedak asas dalam pada yang sama ia juga melindungi & merawat kulit anda. Bagus kan.. Kalau kulit bermasalah seperti jerawat.. Dengan pemakaian yang berterusan boleh merawat masalah yang ada pada kulit anda di samping ia boleh menyembunyikan cela di wajah anda juga.

Testimoni pengguna

Selain menutup cela & merawat kulit, Seqybeauty mempunya SPF 30 di mana melindungi kulit anda dari sinaran UV. So, takde la sunburn sangat kan sebab kesan sinaran UV yang berlebihan ni boleh menyebabkan jeragat & kesan penuaan.

Sesetengah BB Cream kadang2 bila kita berada di tempat panas ia akan jadi pecah minyak tapi BB Cream Seqybeauty ni Tidak berminyak. Kalau jenis kulit kering dah tak perlu apply pelembab sebelum bersolek. Just pakai terus Seqybeauty BB cream ni.. Ia mengawal kelembapan pada kulit & kulit anda tidak kering.


Secara ringkasnya kelebihan Seqybeauty BB Cream ni adalah..

* Sesuai untuk semua jenis kulit.
* Menutupi cela di muka.
* Sebagai bedak asas.
* Lebih ringan dari foundation.
* Sebagai essential cream, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit.
* Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30)
* Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya.
* Wajah tidak berminyak sepanjang hari.
* Berfungsi melawan sinar violet dan pencemaran udara sehingga endikan kulit sihat.
* Melambatkan penuaan.
* Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia.

Antara bahan yang di gunakan dalam SeqyBeauty BB Cream adalah

* Aqua Cream
* Beeswax
* Cetyl Alcohol
* Octyl Methoxycinnamate
* Cyclopentasiloxane
* Dimenthicone
* Caprylic/Capric Triglyceride
* Propylene Glycol
* Titanium Dioxide
* Iron Oxides
* Sodium Chloride
* Phenoxyethanol

Berminat untuk mencuba boleh hubungi :
Whatsapp : 014 9712982

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!