BAU YANG MENYERAMKAN DI TANDAS JABATAN KECEMASAN HOSPITAL SELAYANG

5.1.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

BAU YANG MENYERAMKAN DI TANDAS JABATAN KECEMASAN HOSPITAL SELAYANG. Tu dia.. baru pertama kali jejak kaki ke hospital selayang dah bawa mulut pasal cerita seram katanya.. Kau buat apa kat jabatan kecemasan Hospital selayang tu lekat lekit ooi... Takde la.. My Mother In Law di kejarkan ke hospital. Bila sampai hospital doktor dapati tekanan darah dia terlalu tinggi & doktor kesan ada pendarahan dalam kepala di sebabkan ada salur darah yang pecah. Tapi setakat semalam.. Katanya dah stabil cuma semalam nak di pindahkan ke ward.. ward pulak penuh. Salur darah yang pecah menurut sumber dari suami.. dah tertutup.. darah yang dalam kepala tu nanti doktor akan bagi ubat untuk keluarkan dia secara semulajadi. Alhamdulillah.. sebab tak kena operate. Hope mak mertua saya.. cepat sembuh yer..


Maka lepas ambil budak shahila kat tadika semalam.. berdesup la kami sekeluarga ke hospital. Maka seharian jugak la kat hospital selayang tu.. Kira bercamping sekejab la kat jabatan kecemasan nak tunggu segala macam check up, rawatan bagi memastikan mak mertua den berada di dalam keadaan tidak berisiko. Masa aku balik semalam dekat pukul 6 tu memang masih berada dalam zon merah (kritikal). Kejab lagi baru nak pergi melawat lepas shahila balik sekolah. Takpe asben lepas hantar budak shahila sekolah dia berdesup ke hospital. Hope semua dalam keadaan baik.

Bila dah bermastautin sekejab kat jabatan kecemasan tu selama lebih dari 5 jam.. segala pundi yang menyimpan sisa2 kumuhan ni pun perlu juga di kosongkan. Tapi aku nak mengosongkan pundi kencing anak aku waktu aku ke tandas di bahagian jabatan kecemasan hospital selayang tu. Tapi ada juga niat nak mengosongkan pundi sendiri siap siap.. Sesampai kat tandas.. masuk je dalam tandas.. Mak aiihh.. bau terlalu mistik. Siapakah yang meninggalkan bau misteri tu pun tak tau.. Seram sejuk aku nak lama2 dalam bilik tandas tu tau.. Sebab takde pilihan aku tunggu jugak budak shahila mengosongkan pundi kencing dia.. lepas tu cepat - cepat aku lari keluar, cuci tangan bagai. Tak jadi aku nak kosongkan pundi aku. Tak sanggup la lama2 takut histeria pulak. Tapi awal2 lagi suami aku dah mention tandas hospital selayang kurang bersih. Cuma bernasib baik la tak jumpa apa2 entiti dalam mangkuk jamban.. Tapi bau tu serius.. bau bangkai!!

Aduhai.. petugas pembersihan kat hospital selayang.. aku tengok mundar mandir kerap jugak kat kawasan tu. Selalu - selalu memantau toilet yer. Hospital kot.. Pastikan bersih & wangi. Selalu dok berurusan di hospital sungai buloh memang jarang la nak termasuk dalam tandas berbau puaka macam tu. Pertama kali jejak kaki kat hospital selayang ni dia bagi pengalaman ngeri pulak dengan tandas.

Aku tak tau la.. pontianak mana membuang. Bau Yarrabi.. Tak terjangkau dek akal ni sampai lambat nak hilang macam tu. Makan apa gamaknya. Rasanya makan petai, jering pun takde la bau azab macam tu sangat. hahahahaha...

Moral of the story.. lepas ni nak stanby siap2 ambi pur dalam beg.. Manalah pada suatu hari sakit perut & lepas buang ada bau yang lambat nak hilang.. boleh la cover2 sikit dengan ambi pur kan? At least.. untuk pengguna tandas seterusnya takde la terbawa bawa dalam mimpi bau yang menyeramkan macam tu. hahahaha

2 comments:

  1. kena membuang siap2 la kalau siap2 nak pi ke hospital Selayang...

    Awat yang teruk sangat..memang tak bersih ke??Hospital kan memang ramai orang..kena la kerap dibersihkan..adoi..Yang membuang pun..tak de sivik langsung ke?

    ReplyDelete
  2. Hehehe... Ingatkan apa tadi... Kalut nak baca sebab mmg selalu jugak ke HS...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!