BIAR AKU JADI PENUNGGU EPISOD 5.. AFEEF KEMBALI BERSAMA SEORANG ANAK SETELAH 4 TAHUN SEPI TANPA KHABAR

2.1.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

BIAR AKU JADI PENUNGGU EPISOD 5.. AFEEF KEMBALI BERSAMA SEORANG ANAK SETELAH 4 TAHUN SEPI TANPA KHABAR. Sambungan episod minggu lepas yang sampai setakat Afeef dah balik dari luar negara.. Minggu ni sekembalinya Afeef di terima keluarga walau mereka mempertikaikan & mempersoalkan Afeef langsung tidak menghubungi mereka sepanjang 4 tahun di luar negara.


Pulangnya Afeef mengejut semua orang sebab dia bawa sekali seorang budak kecil iatu anak dia bersama Damia. Bila dia explain kat keluarga dia budak tu anak dia dengan damia.. mak Afeef nampak betul2 marah & kecewa dengan tindakkan afeef. Bila di persoalkan dimana damia yang nampak tak ikut bersama Afeef & anak dia balik.. Afeef jelaskan bahawa dia dan Damia dah bercerai. Sempat juga dia bertanya tentang Iffat kepada keluarganya.. Tapi waktu tu Iffat kebetulan di terengganu atas urusan kerja.

Disamping tu Raff yang dah lama sukakan Iffat mula meluahkan perasaannya & berjanji akan menjaga Iffat sekiranya dia bercerai dengan Afeef. Kata kata Raff buat Iffat jadi marah.. Yelah.. Iffat masih setia menunggu & menyayangi Afeef. Malam tu juga Iffat asyik teringat pada Afeef seolah2 satu petanda yang Afeef dah kembali. Bila melihat pasangan suami isteri lain bahagia.. Iffat benar benar sedih kerana sepanjang bergelar isteri dia tak berpeluang bahagia seperti pasangan lain. Tiba2 Iffat mendapat panggilan dari mak mertua dia memberitahu pasal kepulangan Afeef. Bila tahu Afeef on the way datang nak jumpa dia.. Iffat jadi keliru. Dia sendiri tak tahu nak rasa gembira atau tidak untuk jumpa Afeef.

Afeef tetap berkeras nak terengganu jumpa Iffat walaupun dah jauh malam. Maka mak dia minta adik dia Afiya untuk temankan Afeef ke terengganu. Memang mula Afiya malas nak campur hal abang dia sebab kecewa sangat dengan perbuatan abang dia yang menyepikan diri selama 4 tahun di luar negara.. alih2 balik bawa balik anak sedangkan disini dia dah beristeri & di tinggalkan masa inai masih merah di jari katanya.

Sesampai di terengganu.. seorang kawan yang arrange untuk dia berjumpa dengan Iffat. So tanpa ragu2 di bawa Afeef terus ke bilik hotel Iffat.. kebetulan masa mereka sampai Iffat baru selesai solat. Melihat Afeef di depan mata.. Iffat diam tak berkata kata. Tidak menunjukkan sebarang reaksi suka atau teruja dengan kehadiran Afeef.. Mungkin selama 4 tahun di tinggalkan bagai gantung tak bertali.. Perasaan kecewa & marah tu tetap ada. Manusia kot.. Bukan robot kau boleh setting ikut suka hati. Sebab terlalu kecewa Iffat tak berapa layan sangat la si Afeef tu walau 4 tahun tak jumpa.

Bila Raff tahu Afeef dah balik ke Malaysia & datang jumpa dengan Iffat jelas nampak dia macam kecewa dengan kepulangan Afeef. Nak buat macam mana.. suka tak suka Iffat tetap masih isteri Afeef. Makan hati je la Raff... nak halang tak boleh.

Pagi tu Afeef tak sihat bila Iffat offer nak hantar ke klinik Afeef agak kasar menolak. Pertemuan mereka setelah lama tak jumpa hanya asyik bergaduh je. Raff yang waktu tu kecewa dengan kepulangan Afeef.. terus nak balik ke kl. Sebelum balik Iffat sempat bertemu dengan Raff.. Bila melihat kemesraan Iffat & Raff sebagai kawan timbul rasa cemburu pada Afeef.. tang dia tau cemburu. Yang dia pi oversea kawen dengan orang lain dia ingat kalau Iffat tahu dia tak rasa apa - apa ke?? hek punya laki!!! Berani pulak tu Afeef nak sindir pasal kemesraan Iffat & raff & menyebabkan pergaduhan kecil berlaku antara mereka Bila Iffat pertikaikan tanggungjawab dia sebagai suami tahu nak marah. Lepas tu paksa iffat ikut dia balik guna kuasa seorang suami kononnya. Lepas sampai KL & hantar Afeef Iffat terus balik kerumah dia. So, pasal Afeef balik dengan anak dia tu Iffat masih belum tahu la.

Kat akhir - akhir episod ni rupanya Afeef balik cuma sekejab untuk hantar Aqil (anak dia) & minta keluarga dia tolong jaga sebab kat UK tak ada orang nak jaga Aqil. Selepas tu Afeef kembali ke UK sebab dia ada contract dengan kerja dia kat sana.. Balik UK pun dia tak inform Iffat.. Tau2 mak dia yang call Iffat Afeef dah balik UK. Sakit hati kita tau!! Takpe tunggu kau Afeef di episod lain.. kau pulak akan rasa sakit hati.

Nampaknya cerita memang bukan jenis cerita meleret leret. Setiap episod dia tak berbelit belit sangat sampai buat orang jemu nak tunggu episod seterusnya. Kira jalan cerita dia takde la complicated sangat sampai orang pening kepala. Maka selesai dengan jayanya episod 5 drama adaptasi novel Biar Aku Jadi Penunggu ni. Esok pula.. doakan ada kesempatan nak menonton.

1 comment:

  1. Geram plak ngn afeef tu..mcm tk bersalaaaahhh je..nk marah2 org..camtu pun boleh

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *