EKSTRAK AKAR SERUNTUN DALAM MILAGROW COFFEE MEMBANTU CEGAH KENCING MANIS & DARAH TINGGI

25.1.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

EKSTRAK AKAR SERUNTUN DALAM MILAGROW COFFEE MEMBANTU CEGAH KENCING MANIS & DARAH TINGGI. Akar Seruntun ni kalau sebut mesti ramai tak tau pekebendanya.. Sebab generasi sekarang bukan tahu sangat herba2 yang di gunakan orang dulu2.. kecuali tongkat Ali & kacip fatimah jer. Tu pun sebab dua herba tu memang popular dalam produk2 kesihatan. Apatah lagi kalau sebut bahasa saintifik dia Patawali.. Bukan je generasi baru yang tak tahu.. Otai2 pun tergaru kepala nak faham menatang apa Patawali ni.


Bagi yang tak tahu akar seruntun @ patawali ni sejenis pokok menjalar yang mempunyai batang berkerutu dan berdaun lebar. Rasa dia memang pahit yang amat.. kalau orang dulu2 guna letak kat nenen untuk memudahkan kanak kanak bercerai susu badan bila sudah sampai tempoh yang sepatutnya. Almaklum la rasa dia pahit tapi tak bahaya atau memudaratkan kesihatan so kaedah tu di gunakan oleh orang dulu dulu.

Ni la rupa pokok akar seruntun @ Patawali

Sebab akar seruntun ni mempunyai banyak khasiat maka terhasilah produk yang bernama MILAGROW COFFEE. Dari namanya pun korang boleh agak la kan produk apa.. Tapi sebab coffee sekarang dah di formulasikan untuk di jadikan macam2 produk kecantikkan yang tak semestinya produk minuman.. kena jugak la explain walau malas nak explain sebenarnya. Bukan apa takut nanti ada yang salam paham pi guna buat mask pulak tempek kat muka. Almaklum la sekarang ni dah ada scrub la.. mask la.. yang berasaskan kopi. hehehehe. Jadi milagrow coffee adalah produk minuman untuk kesihatan.


Milagrow coffee adalah minuman kesihatan yang berasaskan Ekstrak Patawali @ Akar seruntun. Khasiat yang terdapat pada Patawi @ akar seruntun ni.. Batang Patawi @ akar seruntun digunakan untuk merawat sakit perut, demam, tekanan darah tinggi, kencing manis dan juga penyakit kelamin dikenali sebagai gonorea.

Selain tu ia juga mampu mengatasi masalah cacing dikalangan kanak-kanak dengan cara merebus batangnya kemudian di tapis & di minum. Air rebusan Patawi @ akar seruntun. Juga boleh digunakan untuk membersihkan darah, dan mujarab untuk membunuh kuman dan menyembuhkan luka. Kajian saintifik yang dijalankan ke atas Patawi @ akar seruntun menunjukkan tumbuhan itu mengandungi sejenis bahan yang dipanggil "jattrorrhizine" yang dikatakan mujarab untuk menjauhkan penyakit demam malaria.


Ia juga mampu menurunkan tekanan darah tinggi dan meningkatkan selera makan.Pikroretin yang terdapat didalamnya dapat menurunkan suhu panas badan untuk merawat demam. Daunnya juga boleh digunakan untuk mengubat penyakit "sifilis".

Kalau kita nak rebus minum secara terus akar seruntun @ Patawali ni rasanya orang zaman sekarang memang tak berapa mampu nak hadap rasa dia yang pahit tu. Maka Milagrow Coffee telah memformulasikan Patawali ni dalam bentuk serbuk minuman coffee yang sedap & senang untuk di minum. tak payah nak kepit2 hidung dah nak minum. Khasiat yang terdapat dalam Milagrow coffee ni pun banyak antaranya mampu mencegah & merawat :

✔ Penyakit Kencing Manis
✔ Darah Tinggi 
 ✔ Sakit Sendi 
✔ Kanser 
✔ Cergas Badan 
✔ Bertenaga 
✔ Hilang Penyakit Gatal2 
✔ Keradangan 
✔ Alahan 
✔ Batuk 
✔ Demam Malaria 
✔ Menguatkan TENAGA BATIN 
✔ Awet Muda 

Milagrow Coffee ni Tinggi AntiOksidan, jadi ia mampu menguatkan saraf & sistem pertahanan tubuh badan juga berfungsi untuk mengembalikan tenaga dengan segera. Kalau penat2 tu.. minum secawan Milagrow Coffee, Insya Allah kembali bertenaga & cergas.


Yang paling penting kalau selalu amalkan akan memberi kesan awet muda.. Yang ni mesti orang perempuan suka. Yelah.. nanti selamanya nampak sweet seventeen sampai ke syurga katanya hahaha.

Kajian saintifik Patawai di lakukan di UiTM puncak alam dan di komersialkan bersama adunan herba terpilih untuk di jadikan minuman berkhasiat & bermutu tinggi.

Rasa dia jangan risau tak ada rasa pahit.. Rasa dia memang sederhana.. tak manis tak tawar.Bau haruman coffee dia pun sangat sedap ok! Senang untuk di sediakan sebab di datangkan dalam bentuk sachet .. just tuang 1 paket milagrow coffee.. tambah air panas atau air suam kacau & minum. Tak payah nak tambah gula atau creamer bagai.


Sekiranya berminat nak mencuba Milagrow coffee ni boleh hubungi 
Tel No : 03- 50217403 @ 03-50217401
Website : http://www.milagromalaysia.com/
Instagram : Milagrow Coffee Official


Sekarang Milagrow Coffee sedang mengadakan satu contest jadi sekiranya anda berminat nak sertai perlu ikut syarat syarat tersebut

SYARAT PERADUAN 

A) Setiap penyertaan hendaklah dapatkan 1 Kotak “MILAGRO COFFEE”, iaitu wajib beli produk “MILAGRO COFFE” sekurang-kurangnya 1 kotak. 
B) Penyertaan yang mempunyai LIKE & SHARE yang paling banyak dikira pemenang. 

HADIAH PERADUAN 

TEMPAT PERTAMA : Wang Tunai BERNILAI RM1500 + 1 KOTAK MINUMAN MILAGRO COFFEE + MUG 
TEMPAT KEDUA : Wang Tunai BERNILAI RM1000 + 1 KOTAK MILAGRO COFFEE + MUG 
TEMPAT KETIGA : Wang Tunai BERNILAI RM500 + 1 KOTAK MILAGRO COFFEE + MUG 
SAGUHATI : Wang Tunai BERNILAI RM250 + 1 KOTAK MILAGRO COFFEE + MUG

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com