INI YANG BERLAKU BILA BUAT UJIAN KEHAMILAN GUNA TERMOMETER

2.1.17 Suria Lekatlekit 3 Comments

INI YANG BERLAKU BILA BUAT UJIAN KEHAMILAN GUNA TERMOMETER. Tak pernah terfikir kan kita nak guna termometer untuk buat pregnancy test atau ujian kehamilan. Tapi bagi sesetengah pasangan baru kawen ni mungkin benda tu sesuatu yang baru dalam hidup depa.. Nak2 lagi ada orang masih belum terbuka nak tanya atau cakap perkara perkara macam tu dengan orang lain. Masih ada perasaan malu yang kuat dalam diri mereka membuatkan mereka ambil keputusan cuba mencari penyelesaian sendiri..


Maka berlaku la kes Buat ujian kehamilan kat rumah guna termometer. Aku pun tak mau la gelakkan orang sangat sebab tak mustahil orang yang jenis malu bertanya ni akan buat kesilapan macam ni. Sebab pertama kali nak check sama ada pregnant atau tak selepas beberapa bulan mendirikan rumahtangga ni.. serius masih yang anggap benda tu satu isu yang sensitif. Yelah baru kawen la katakan..

Tapi bila tengok viral ni.. Cuba tahan gelak pun tetap aku tergelak. Salah faham maha besar berlaku nasib baik la dia rasa nak merujuk jugak dengan kawan dia. Kalau dia buat spekulasi sendiri.. tuduh bini dia bukan2 dari keputusan ujian kehamilan guna termometer tu tak ke jadi masalah besar pada rumahtangga dia yang baru je berusia 3 bulan tu. Hahaha.. Tu nasib baik yang keluar 36.. kalau tetiba termometer tu keluar digit 20.. confirm dia anggap bini dia dah mengandung 20 minggu. Boleh timbul syak wasangka jugak tu. Tapi kalau 36 minggu tu mungkin la dia rasa tak berapa logik tu dia refer jugak kawan dia...


aku tak rasa sesuatu yang pelik kalau salah faham macam ni berlaku sebab memang Alat ujian kehamilan yang digital sekarang ni nampak nak sama macam termometer pun. hehehehe

Sekali pandang memang macam termometer jugak Alat Uji Kehamilan Digital ni kan?


Moral of the story.. Malu bertanya tersalah beli termometer untuk buat pregnancy test kat rumah. hahahaha

3 comments:

  1. Hahaha..
    Anak pertama tu..
    Maaf kan lah 😂😅

    ReplyDelete
  2. Aha, memang lawak sangat. X apa, mesti pengalaman yang x dapat dilupakan. Almaklumlah anak pertama, mesti eksaited lain macam.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *