JANGAN LALU BAWAH RANTING BENGKOK DALAM HUTAN MUNGKIN LALUAN BUNIAN KE ALAM GHAIB

27.1.17 Suria Lekatlekit 2 Comments

JANGAN LALU BAWAH RANTING BENGKOK DALAM HUTAN MUNGKIN LALUAN BUNIAN KE ALAM GHAIB. Hari ni terbaca satu kisah seorang ibu yang sanggup sertai misi pencarian anak dia yang dah hilang dalam hutan semasa mendaki di bukit broga. Kat situ terbaca satu sharing petua kalau tersesat dalam hutan. Sebab siang tadi malas nak tulis pasal tu.. So biarkan.. Malam ni terbaca pulak kat says pasal petua kalau masuk hutan ni. Rasanya agak menarik jugak nak share kat blog lekatlekit.


Kita sedia maklum hutan belantara, bukit bukau & gunung ganang menjadi penempatan makhluk2 ghaib..  Kita tak nampak depa, tapi depa nampak kita. Mungkin apa yang kita nampak, kita pegang, kita pijak & kita lihat cuma pokok, daun,rumput, semak samun.. Di sebalik terlindung dari pandangan mata kasar kita mungkin perkampungan makhluk jin. Jin pun macam manusia jugak.. Kalau dia bertindak kadang2 ada la sebabnya. Samada hangpa dah buat sesuatu yang depa tak suka.. Atau depa suka kat hangpa. Hehehehe

Untuk elak sesat.. Kalau nampak ada di antara kawan2 yang join masuk hutan dengan korang jalan laju panggil 3 kali kalau dia tak menoleh atau menyahut.. Terus menonong je jalan.. jangan ikut. Sebab Kemungkinan dia bukan kawan anda.. Mungkin jelmaan yang nak menyesatkan anda kalau anda ikut dia.

Selain tu jangan ikut laluan kalau nampak macam ada ranting pokok yang bengkok macam  membentuk pintu gerbang.. Jangan ikut laluan bawah ranting bengkok tu. Menurut sumber yang aku baca katanya menurut petua orang tua.. Ia mungkin menjadi laluan bunian (jin) ke alam mereka (alam ghaib). better ikut jalan ni takut kang termasuk alam ghaib tak keluar keluar dah. hehehehe


Tu petua Antara petua yang aku baca kalau masuk hutan untuk mengelakkan dari tersesat.. Tapi kalau tersesat petua yang aku baca.. Salah satunya Azan & baca ayat kursi.. Sebab jin & syaitan memang akan lemah dengan perkara tu. Insya Allah dengan izin Allah akan jumpa jalan keluar. Jika sesat tu ada kaitan dengan perkara mistik la. Tapi selalunya kalau sesat dalam hutan belantara.. pusing2 asyik jumpa tempat yang sama.. memang berkemungkinan ada kaitan dengan jin la tu. Selebihnya kalau korang nak baca boleh baca kat sini >> Petua Masuk Hutan <<

Moral of the story.. Seperti kita tahu hutan salah satu tempat perkampungan jin.. Bila kita masuk tempat orang even kita tak nampak hormati la. Jangan buat benda bukan2.. Jangan berlagak.. Jangan buat kotor. Kita pun marah kalau orang masuk kampung kita kemudian buat benda2 yang kita tak suka, ye dak.

2 comments:

  1. hee seram pulak bila ingat balik. sebab Ajim selalu naik broga sorang2. exercise katanya! Ajim singgah sini ye suria!

    ReplyDelete
  2. hutan tempat mereka sebab tu kita kena mengambil langkah berwaspada

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com