LOVE YOU MISS POMEN KISAH JANDA & KEKASIH ORANG

23.1.17 Suria Lekatlekit 4 Comments

LOVE YOU MISS POMEN KISAH JANDA & KEKASIH ORANG. Sebelum ni ada entri aku review pasal Tajuk drama Love you Miss Pomen yang ber identitikan drama korea. Yelah.. drama2 korea je selalu letak tajuk2 macam ni kan.. Malam ni (isnin) bersiaran la drama tersebut di TV9 sejak pukul 8.30 tadi kot...


Aku tengok jugak la sebab starting tu macam best jer.. Rupanya kisah antara seorang janda cantik (Mira Filzah yang pegang watak sebagai Saerah Tukang Pomen yang lawa) & Remy Seorang Kontraktor (Lakonan Aliff Aziz). Alkisahnya.. si Remy ni di paksa oleh makwe dia untuk ikut balik kampung walau dia sebenarnya ikut pun sebab terpaksa. Nak di jadikan cerita lepas hantar makwe dia balik kampung.. Dia nak balik semula ke kuala lumpur.. Kereta Volkswagen dia rosak. So terpaksa bermalam kat kampung tu. Bila dia tak dapat nak repair kerosakkan tu sendiri maka di hantar ke sebuah bengkel..

Disitulah bermulanya perkenalan dia dengan Miss Pomen Cantik Saerah (Mira Filzah). Sebab kereta Remy tu lambat nak siap.. asyik follow up kat bengkel tu so dia jadi rapat la dengan salah seorang pomen lelaki sepupu kepada saerah iatu samad. Kat situ dia mula tahu cerita tentang saerah yang menjadi balu selepas suami dia meninggal. Rupanya suami si saerah dulu buka bengkel... Sebab perkahwinan mereka tidak di kurniakan anak maka bila boring saerah suka datang ke bengkel suami dia & belajar pasal kereta seterusnya dia pandai pomen. hehehehe

Disitulah bermula bait bait cinta.. Memandangkan Remy pun dah bosan dengan perangai awek dia yang kuat mendesak  lagi mudah la hati dia berubah kepada pomen cantik si Saerah. Bila Remy & saerah semakin rapat.. Timbul perasaan cemburu bekas kekasih saerah iatu anak ketua kampung kat situ. Maka si mamat tu  cepat2 la suruh mak bapak dia masuk meminang tapi di tolak saerah sebab saerah memang tak suka dia sebab dia pernah buat khianat pada suami saerah dulu.

sebab saerah tolak pinangan dia.. Maka mamat tu pecah rahsia kat makwe Remy tentang hubungan saerah & remy. Apa lagi Nana (makwe Remy) mengamuk la.. halau Remy dari rumah dia. Saerah yang mula nampak bahagia dengan Remy.. Gembira bila Remy lamar dia jadi teman istimewa tanpa tahu sebelum ni Remy ada makwe baru je clash lepas Anak ketua kampung tu pergi bongkar rahsia dia kat Nana. Sebab dia masih tak puas hati, mamat anak ketua kampung tu pergi bongkar rahsia tu pada saerah pulak. Siap bawa nana lagi jumpa saerah. Waktu tu Remy pun ada sekali. Kecewa la Saerah.. lepas dia dah buka hati dia buat lelaki lain.. tetiba macam tu pulak yang berlaku. Selepas kejadian tu Saerah taknak jumpa dengan Remy lagi.

Tapi Remy tak putus asa.. dia tetap berusaha pujuk saerah. Ending cerita ni saerah mengalah & suruh Remy kembali pada Nana.. Tapi moral cinta dalam drama ni agak Bagus.. Jangan cari yang lebih baik.. hargailah apa yang ada depan mata kerana ia lebih bernilai. Ingat tu lelaki.. Kalau sayang perbaiki jika ada kekurangan bukan tukar yang baru ok!

Drama ni kategori boleh layan walau jalan cerita agak tipikal.. cuma aku tetap rasa Mira Filzah masih belum mampu bawa watak2 berat macam tu.. Watak dia sebagai pomen perempuan tak berapa menjadi. Memang sepanjang cerita aku tak nampak pun Mira Filzah comot macam pomen2 lain. Muka maintain lawa jer walau kerja pomen hahahaha. Yang lain2 semua ok hehehehe.

4 comments:

  1. comel tajuk2 cerita sekarang ni

    ReplyDelete
  2. rajin juga ko layan drama ye suria ..a ku ingat ko layan cerita hantu je keh keh keh

    pukul berapa drama ni ... astro??

    ReplyDelete
  3. ok dah tau dah soalan last tu .. td bc tak capture dlm pala hotak ... kah kah kah

    ReplyDelete
  4. Tajuk drama memang menarik..bila lah ada drama, 'isteriku, seorang blogger' ehehee..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *