ORANG BUAT VBLOG DIA PUN NAK BUAT JUGA

16.1.17 Suria Lekatlekit 1 Comments

ORANG BUAT VBLOG DIA PUN NAK BUAT JUGA. Konon orang copy idea kau.. kau meroyan.. ni apa cerita kau pun copy idea orang jugak buat Vblog. Hello.. sila fahami maksud copy idea tu betul betul.. Vblog memang ada pencetus dia & menjadi ikutan. Ni tak kira copy idea sebab VBlog setiap orang menggunakan cara, suara & video mereka sendiri.. Takde nak cedok skrip orang ok. Lagipun Vblog ni kau kena record video kau bercakap cuma aku record video sorok muka jer.. Kalau menulis blog lain.. Kau tulis & orang boleh tiru penulisan kau & claim dia punya. Macam video dia nak claim pun tak boleh suara & muka orang hahahahaha


Saja la nak melangkah setapak buat sesuatu yang baru dalam berblog. Sebenarnya niat nak buat Vblog ni dah bertahun cuma masa tu aku rasa tak nak terlampau expose muka so aku pendamkan niat tu sampai la sekarang baru datang ilham buat VBlog sorok muka.. Ni kira voice blog je la kot.. Membebel2 sorang sorang.. hahahhaa

Sejak 2 hari lepas aku dah mula upload Vblog aku kat Instagram.. Mula2 tu memang ada kesukaran sikit nak buat video bercakap pendek pendek sebab kat IG tak boleh upload video lebih 1 minit kot kalau tak silap. Sedangkan paling pendek aku cakap 3 minit lebih tu pun rasa macam tak habis je aku cakap... Nak buat macam mana sikap semulajadi suka cakap & kalau cakap tak boleh pendek - pendek macam tulis blog jugak la. So terpaksa la yang panjang2 tu nanti upload kat youtube. Jenuh berejam la tunggu nak siap.. Almaklum line internet sekarang sama level kelajuan dengan siput babi kan.. So, kena pasrah & sabar je la.

Tapi aku cabar diri aku buat video kurang dari 60 saat.. Berjaya ok hahahaha.. Tapi cakap laju macam ribut la juga sebab nak isi banyak patah perkataan katanya. Ada yang dengar puji kata macam DJ... hahahaha.. Hangpa tak tau ka cheq bekas DJ jadian dulu.. DJ online radio ja.. Kalau awal2 penulisan blog ni pun dulu cerita banyak berkisahkan aktiviti online radio je. So, bila cakap sorang2 depan camera mungkin terbawa bawa identiti lama tu. hahahaha. Mana tau kot Suria.fm nak offer jadi dj lepas dengan suara cheq membebel kat Vblog tu. Ok.. berangan!

Salah satu Vblog yang cheq Upload kat Instagram.. Nak dengar banyak lagi follow Instagram @lalalekatlekit 

Jadi hangpa jangan la segan segan nak dengar macam mana Suria lekatlekit ber Vblog. Akan di upload masa ke semasa di youtube channel : Lekatlekitgurl

Kalau korang nak tahu asal usul nama lekatlekit boleh dengar kat video ni

Hangpa jangan meluat na.. dengar cheq membebel lepas ni. Hope semua geng blogger boleh support. hehehehee.

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!