STATUS KEHALALAN HOKKAIDO BAKED CHEESE TART

3.1.17 Suria Lekatlekit 0 Comments

STATUS KEHALALAN HOKKAIDO BAKED CHEESE TART. Baru baru ni katanya jadi viral pasal Cheese tart ni. Konon ramai sanggup berbaris panjang untuk merasai sendiri keenakkan cheese tart yang jadi viral ni sendiri. Almaklum la.. Kadang2 yang viral ni bukan semua sedap. Boleh jadi indah khabar dari rupa je kan.. Sebab orang sekarang dia tahu dengan viral boleh menaikkan sales dia so dia akan guna strategi untuk memviralkan produk mereka.


Cheese tart ni katanya Tart ini yang padat dengan inti keju cair yang melekat lekit dan diperbuat daripada pastri mentega rangup adalah snek yang sempurna dan sesuai untuk seisi keluarga. Amboi dia punya description tu saja je tau boleh orang meleleh air liur. Tapi awas! Bahaya tau makan cheese tart ni sebab kalau makan satu.. confirm korang nak makan lagi. hahahaha...

Nak menikmati cheese tart ni pun ada cara dia jugak.. Cheese tart sebenarnya lebih sedap di makan ketika masih panas, dalam suhu suam, sejuk & beku.. Pendek kata dalam semua keadaan pun sedap la. Tapi kebanyakkan orang suka makan ketika masih panas atau dalam suhu suam2 macam tu.Dah tu sebaik masuk mulut je cheese dia akan mencair & meleleh2 & anda dapat merasai keenakkannya sampai ke tekak ok!


Cheese tart yang jadi viral baru baru ni adalah di Hokkaido Baked Cheese Tart.. erkk.. nama pun tak berapa Islamik & kemelayuan ni halal ke tidak? Tapi ramai je orang dok makan. Benda ni mesti ramai yang tertanya tanya kan.. Tak berani nak cakap la tapi kalau korang nak tahu boleh check kat sini >> Halalkah Cheese Tart Yang Jadi Viral ni? << Bila dah tahu status kehalalannya baru boleh decide nak makan atau tak, kan?

Penting tau kita menyemak status kehalalan sesuatu premis makanan yang bukan Islam ni.. Jangan sebab Viral & sedap main makan je tak pandang kiri kanan depan belakang dah. Tup tup keluar kenyataan tak halal masing2 mula rasa menyesal sebab dah termakan. Dah jadi darah daging pun.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com